REKLAM

Aziz Babuşcu:Bulgaristan maalesef lider kadroyu bugüne kadar üretebilmiş değil (VİDEO)

🔺 FOTOĞRAFLAR:HABERBG.NET

İstanbul merkezli  Siyasal Vakfı tarafından dün düzenlenen “Bulgaristan Devleti’nin Türk Azınlığa Yönelik Politikaları” konulu konferansta Türkiye-Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı  Ak parti İstanbul milletvekili Aziz Babuşçu konuştu.


🔺Video:HABERBG.NET

Bulgaristan'da mazlüm ve mağdur köylerde yaşayan gariban insanların olduğunu söyleyen Aziz Babusçu şöyle konuştu:


''Onlara sahip çıkma bağlamında  Türkiye ilgili olmak zorundadır,ama Bulgaristan'ın kendi dinamiklerinden bu mücadeleyi sürdürecek,siyasi temsil noktasında bir lider kadroyu maalesef bugüne kadar üretebilmiş değil.Umarım bundan sonraki süreçte bunu başarabilir.


Pek çok siyasi deneme var,pek çok siyasi hareket var ama komünist dönemin tasavvur eden,tepeden inme anlayışı,Türklere de tahakkuk etmiş durumda.Her siyasal hareketin de kolları altında tutucak mekanizmaları da üretmiş ve her siyasal hareketi etkileyecek kendi ajanları içerisine yerleştirmeyi de becermiş'' dedi.

Aziz Babuşcu Twitter hesabından konferansı dinledik diyerek, ''Türkiye, soydaşlarımızın selameti ve huzuru için üzerine düşeni yapmaya devam edecek'' diye yazdı.

Konferansa Bulgaristanlı araştırmacı yazar Dr. İsmail Cambazov Bulgaristan Başmüftülüğü Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet konuşmacı olarak katıldı. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALTÜRK) eski Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu,Gazeteci-Yazar Mehmet Türker izleyici olarak katıldı.




🔺 İsmail Cambazov,''Makedonya'da ve Bosna'da Türk okulu var ama Bulgaristan'da  yok'' dedi.

DR.İSMAİL CAMBAZOV:YERYÜZÜ CEHENNEMİ YAŞADIK

Dr.İsmailov Cambazov,Makedonya ve Bosna-Hersek'de Türk okulun varlığından  bahsederek, Bulgaristan'da olmadığını işaret etti.

İsmail Cambazov ,Bulgaristan Türklerinin geçirdiği zor dönemi felaket diyerek,
 ''O yıllar bizim için felaketti.Biz serbest hayatta ancak yeryüzü cehenneminde  yaşadık'' dedi

1878 yılındaki Berlin Kongresi kararlarında Bulgaristan'da kalan Türklerin,Rumların,Ermenilerin ve Yahudilerin hakları 4. maddede yazıldığını anımsattı.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓