REKLAM

Hollanda polisi açıkladı:Tramvay saldırı zanlısı Yozgat doğumlu Gökmen Tanış

En son gelen bilgilere göre 9 yaralı var

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir saldırgan tramvayda yolculara ateş açtı. En az 3 kişinin öldüğü bildiriliyor. En son gelen bilgilere göre 9 yaralı var.


Utrecht polisi, zanlının 37 yaşındaki Yozgat(Türkiye) doğumlu Gökmen Tanış olduğunu açıkladı. 


Hollanda emniyeti zanlının fotoğrafını  paylaştı
Yetkililer hesabından yapılan açıklamada Tanış'a yaklaşılmaması, onu görenlerin güvenlik güçleriyle temas kurmaları istendi.

''ÇEÇENİSTAN'A GİDİP SAVAŞTI''İDDİASI

BBC'ye konuşan ve Utrecht'te yaşayan Türk bir iş insanı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.


Türk iş insanı Tanış için, 
"Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti." dedi.
HOLLANDA BAŞBAKANI: "Açık bir terör eylemi"

 Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki saldırıyla ilgili olarak "Açık bir terör eylemi" dedi.


"Hoşgörülü Hollanda toplumuna saldırıldığını" belirten Rutte, "Öncelikle zanlıyı ya da zanlıları yakalanmaya odaklandık" diye konuştu.
ŞÜPHELİNİN AİLESİNDEN AÇIKLAMA

AA'nın geçtiği haberde,saldırının şüphelisi Tanış'ın yakınları ise Tanış’ın “ailevi meselelerden” dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını söyledi.Kayseri'de oturan babası Mehmet Tanış DHA'ya konuştu, 
"Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. Yaptıysa cezasını çeksin" dedi.

Başbakan Boyko Borisov ile Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva,Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye başsağlığı mesajı yolladı.

ŞÜPHELİ YAKALANDI


Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen'ın, polis ve savcı sözcüsü ile yaptığı basın toplantısında, Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıdaki şüpheli Gökmen Tanış'ın yakalandığı açıklandı. 

TÜRKİYE'DEN KINAMA MESAJI

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hollanda'nın Utrecht kentinde meydana gelen saldırıdan üzüntü duyulduğu belirtildi.


Saldırının, faili kim olursa olsun ve hangi saikle gerçekleştirilmiş olursa olsun, şiddetle kınandığının vurgulandığı açıklamada, 
"Bu menfur saldırı neticesinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı karşısında Hollanda halkı ve hükümeti ile dayanışmamız tamdır." ifadesi kullanıldı.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓