REKLAM

AB finansmanıyla yapılan konuk evlerine ceza yağdı

🔺Yapılan denetimlerden 32 evden tüm kaynakların hepsini geri iadesi istendi

Ülke genelinde,AB Tarım Fonu kaynaklarınca finanse edilen bütün konuk evlerinin aslına uygun kullanılıp, kullanılmadığına dair denetimler başladı.


 DENETİMLER NEDEN YAPILMAYA BAŞLANDI?

Denetim söz konusu tartışma sonrası başladı.Ekonomi Bakanı Yardımcısı Aleksandır Manolev’in ve Sosyalist milletvekili Elena Yonçeva’nın ailesinin konuk evi olarak AB paralarıyla yaptırdıkları evlerin kendileri oturdukları basına yansıyınca tartışma alevlendi.


Tarım Bakanı Rumen Porojanov,2007-2014 dönemi için Kırsal Kalkınma Programından sağlanan fonlarla 746 konuk evi inşa edildiğini duyurdu.


CEZA KESİLDİ,KAYNAKLAR GERİ İADE EDİLECEK

Şimdiye kadar Tarım Fonu evlerin% 18'ini  denetleyerek ceza kesti ve 100 milyon levanın geri iade koşuluna bağladı.Yapılan denetimlerden 32 evden tüm kaynakların hepsini geri iadesi istendi.

AB'NİN FONLARI 

Bakanın açıklamasına göre her  projeye 200 bin  avroya kadar finanse edilebiliyor  ve ortalama 135 bin  avroya kadar finansman sağlanıyor.
Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcılığı ,Milli Gelir Ajansı,İçişleri Bakanlığı  ve Tarım Fonu denetimlerine başladı.


Belediyelere  vergileri  ödenip ödenmediğini, ziyaretçilerin kayıtları emniyet teşkilatına iletip iletmedikleri tüm ayrıntılarıyla araştırılıyor.

KONUK EVLERİYLE İLGİLİ BİR İSTİFA GELDİ 

Başbakan Boyko Borisov'un talebiyle Tarım Fonu Müdür Yardımcısı İvanka Bagdatova-Mizova istifa etti.İstifa talebi gerekçesi ise  bir internet sitesinde Bagdatova'nın telefon numarası olduğu Velingrad'ın Yundola köyünde bir konuk evi sahibi gibi göründüğü ifade edildi.


HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓