REKLAM

Bulgaristan halkı AP seçimleri için sandık başında

AP seçimleri, seçim, sandık başında

Bulgaristan'ı temsil edecek 17 Milletvekili seçilecek.15 parti, 9 ittifak ve 11 girişim komitesinin gösterdiği 318 adaydan 17'sini AP'ye gönderecek.


➧SAAT 07.00: Bulgaristan'da bulunan 6 milyon 355 bin 633 seçmen, AP seçimleri için saat 07.00'de sandık başına gitmeye başladı. Saat 20.00'de oy verme işlemlerinin bitecek.

➧SAAT 08.20:  

HÖH onursal başkanı Ahmet Doğan Sofya'da ''Maksim Gorki'' Lisesinde oyunu kullandı. Basına demeç vermedi. Yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

➧SAAT 09.00: Ülkede en yüksek katılım oranı Kırcaali'de oldu (yüzde 19,91).En düşük ise Varna'da (yüzde 5,51 katılım oranı).

➧SAAT 09.40: Ana muhalefet partisi BSP lideri Korneliya Ninova oyunu başkentte kullandı.
''Sosyal bir Avrupa, daha iyi  değişim ve adalet için oy kullandım. Bulgarların orada yerlerini almaları ve diğer Avrupa halklarıyla eşit olmaları gerekiyor dedi.

 ➧SAAT 10.40: Aşırı Irkçı ATAKA partisi lideri Volen Siderov başkentte oyunu kullandı. Katılım oranı çok düşük geçeceği imasında bulunarak, sebebini de vatandaşların kendilerini sorumlu görmediklerini bunun da siyasetçiler yüzden olduğunu dile getirdi.


➧SAAT 11.20: 
HÖH lideri Mustafa Karadayı oyunu Kırcaali'de kullandı. Oyunu makineyle kullanmayı tercih etti.
''Bulgaristan'da  gençlerin barış, demokrasi, hoşgörü, daha iyi bir yaşam  sürmeleri için oy kullandım'' diye konuştu.


➧SAAT 11.30: Cumhurbaşkanı Rumen Radev oyunu kullandı.


''Hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü ile güçlü demokratik bir Bulgaristan'a ihtiyacımız var. Bu yüzden tüm Bulgarları başkalarının geleceklerine karar vermeyerek, oylarını kullanmalarına davet ediyorum'' dedi.

➧SAAT 13.00: Ülkede katılım oranı sadece yüzde 16,1 olarak açıklandı.

➧SAAT 14.30: Merkez Seçim Kurulu,10 şehirde bazı sandıklarda elektronik oy kullanımı durduğunu duyurdu. Kırcaali, Vidin, Köstendil, Şumnu, Sofya ve Sliven'de makinelerde arıza çıktı.



➧SAAT 15.25: 
Başbakan Boyko Borisov Bankya'da eğitim aldığı okulda oyunu kullandı. Borisov'a göre seçimde katılım oranın düşük olmasının nedeni, vatandaşların yüksek gelire sahip oldukları ve Yunanistan'a gittiklerini söyledi.
''Şimdi birçok insan dışarıda. İnsanların sandık başına gitmeleri için TIR'ların geçişlerini durdurduk. Paraları var, yurt dışına seyahat ediyorlar, bugün sınırda neler olduğunu bir görseniz. Bu aynı zamanda gelir seviyesinin arttığının işaretidir'' diye ekledi.


➧SAAT 17.10: Ülke genelinde seçime katılım oranı sadece yüzde 24,7 olarak ilan edildi.

➧SAAT 17.30: Teteven'de  Savcılık kararıyla bir kişi 72 saatliğine oy satın alma şüphesiyle gözaltına alındı. Şahsın oy pusula numarası yazılı kağıt ile birlikte 20 leva dağıttığı iddia edildi.



HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓