REKLAM

İstanbul Üniversitesi'nde Bulgar Dili ve Edebiyatı Bölümü açıldı

FOTOĞRAF : haberbg.net 
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından düzenlenen Bulgar Dili ve Edebiyatını Tanıtma Günü etkinliği, İÜ Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına; İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Bulgaristan Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Mukadder Nalbant, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi katıldı.
Bulgar Dili ve Edebiyatı Bölümü bugüne kadar tek sadece Ankara Üniversitesi'ndeydi 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Bulgar Dili ve Edebiyatı programının, Türk-Bulgar ilişkilerine yönelik çok önemli bir adım olduğunun vurgulandığı toplantıda, Sofya Üniversitesi’nde de Türk dili eğitiminin verilmesinin ve bir Türkoloji kürsüsünün kurulmasının iyi ilişkiler bağlamında önemli bir rolü olduğu konuşuldu.

Toplantıda ayrıca, İstanbul Üniversitesi ve Bulgaristan Sofya Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen stratejik gelişmelerin; kültür, dil, tarih ve coğrafya aktarımlarında geleceğe yönelik bir köprü görevi üstlenmesi ve iki ülkede de coğrafya, arkeoloji, psikoloji ve sanat tarihi gibi alanlarda iş birliği ortamına imkân tanıması ele alındı.

Haber: İlayda SAVAŞ, Sevda Özdemir, İÜ

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓