REKLAM

Direnişin sembolü Türkan bebek 35. yılında şehit düştüğü yerde anıldı

Minik Türkan 35 yıl aradan sonra yine anıldı.Ama hala kurşun sıkan Bulgar askerlerin ve emir verenlerin kim oldukları sır gibi saklanıyor.  FOTOĞRAFLAR:haberbg.net


1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında öldürülen 17 aylık Türkan Feyzullah için Kırcaali'nin Kirkovo ilçesine bağlı Mogilyane(Yoğurtçular)köyünde  anma töreni düzenlendi.
Törene HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve yardımcıları,MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum milletvekili Kemal Aydın,CHP milletvekilleri Yüksel Özkan ile Kamil Okyay Sındır ve Türkiye'den bazı belediye başkanları katıldı.


🔺Mezarın ve anıt çeşmenin başına çiçekler konuldu
HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı,


''Hak ve Özgürlük yolunda gururumuz,şerefimiz,adımız için ve dinimiz,dilimiz için hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileriz.Siyasi mağdurlarımız gazilerimize uzun ömürler dileriz .'' diye konuştu.


''Bugün bu meydanlardan bayramlarımızı ve Noel bayramını kutlaya bilmeliyiz. Çünkü o yıllarda camiler olduğu gibi kiliseler de kilitliydi. Anahtarlar ise parti sekreterin elinde bulunuyordu.Hocanın ve papazın elinde bulunmuyordu.'' sözlerini kullandı.





Kirkovo Belediyesi’nin Fotinovo (Çakırlı) köyü ortaokul öğrencileri Berika, Sevil, Gizem, Damla, Elis ve Benkovski (Killi) köyünden Kübra, Türkçe öğretmeni Zekiye Hasan yönetiminde, Şehit Türkan bebek anısına söyledikleri şiirlerle, herkesin kalbine dokundular ve duygulu anlar yaşattı.


🔺 Berika, Sevil,Gizem,Damla,Elis ve Kübra duygulu anlar yaşattı







Lütvi Mestan ve Orhan İsmailov da Türkan'ın kabrini ziyaret etti

DOST partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan,HÖH'ün programı sonrası Mestanlı'da anıtı ve şehit Türkan'ın kabrini ziyaret etti.Lütvi Mestan'a HŞHP'li Orhan İsmailov ile çok sayıda partili eşlik etti.


Mestanlı'da toplanan partililere seslenen Lütvi Mestan şöyle konuştu,

''Bizim Türk toplumuna karşı büyük borcumuz var,biz ayakta durmak zorundayız.Seçimlerde aldığımız kötü sonuçlardan dolayı hayal kırıklığına uğurayarak partilerimizi kapatırsak en büyük suçu işlemiz oluruz.Ayakta durmak milletimize borcumuzdur'' dedi.

''Benim vicdanım rahat'' diyen Lütvi Mestan,kendilerinde iki yüzlülük olmadığını belirtti.
HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓