REKLAM

Korona virüsüyle mücadele eden sağlık görevlilerine ekstra bin leva maaş

🔺 Borisov ve Radev, nadir bir birliktelik gösterdi
Başbakanı Boyko Borisov ile Cumhurbaşkanı Rumen Radev ortak basın toplantısı düzenlediler.


Başbakan Borisov burada yaptığı konuşmada,koronavirüs hastalarının tedavisinde yer alan tüm sağlık görevlilerinin maaşlarını ayda 1000 leva artıracağını ve hızlı yayılan enfeksiyonu kontrol altına alma tedbirlerini sıkılaştıracağını söyledi.

GÖNÜLLÜ  ÇALIŞAN SAĞLIK PERSONELLERİ

Bir çoğu Batı'da daha iyi maaşla çalışmak için ülkeyi terk eden  hemşire sıkıntısı çeken Bulgaristan hastaneleri, hastaları tedavi etmek için gönüllü işe almaya başladı.

Borisov ve Cumhurbaşkanı Rumen Radev, nadir bir birliktelik göstererek, vatandaşları paniğe kapılmamaya, durumun ciddiyetini kavramaya, toplumsal mesafeyi korumaya ve birlik göstermeye çağırdılar.


Başbakan Boyko Borisov, "Bu savaşta en ön cephede olan ve koronavirüs ile ilgilenen herkes ayda 1000 leva daha fazla alacak" diyerek, Bulgar endüstrisinin sağlık görevlileri için koruyucu maske ve kıyafet ürettiğini sözlerine ekledi.

KARANTİNADAN KAÇANLAR GÖZALTINA ALINDI

 Testi pozitif çıkan veya İtalya gibi ülkelerden dönen kişilerle temas halinde olup da karantinaya girmeyenler için 5 yıla kadar hapis cezası öngören yasalar kabul etti. O zamandan beri polis yasayı ihlal eden dört kişiyi gözaltına aldı.


HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓