REKLAM

Negatif test sonucuyla Bulgaristan'a girişlerde karantina kalktı

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, ülkeye gelen turistlerin son 72 saat içinde alınmış ve negatif çıkmış PCR testi sunanların 14 gün karantinaya alınmayacağını açıkladı.


Bulgaristan’a seyahat edeceklere ilişkin Sağlık Bakanlığı yeni kuralları açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre, ülkeye giriş yapacakların 14 gün süre ile ikametlerinde karantina altına alınmasına yönelik uygulamanın yeniden düzenlendi.

Buna göre, 16 Temmuz tahinden itibaren 3. ülkelerden gelenler Bulgaristan’a girişlerinde son 72 saat içinde alınmış ve negatif çıkmış PCR testi gösterenlere 14 günlük karantina uygulanmayacak. PCR testi sunmayanlara yönelik 14 günlük karantina uygulaması sürecek.

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, İzlanda, Norveç Krallığı, İsviçre, Lihtenştayn Prensliği, San Marino Cumhuriyeti, Andorra Prensliği, Monako Prensliği ve Vatikan Şehir Devleti, Cezayir, Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Fas, Yeni Zelanda, Ruanda, Kore Cumhuriyeti, Tayland, Tunus, Doğu Uruguay Cumhuriyeti ve Ukrayna’dan gelen vatandaşlara 14 günlük karantina uygulanmayacağını ve PCR testi istenmeyeceğini açıkladı. İsveç ve Portekiz hariç, AB üyesi tüm ülkelerin vatandaşları, İngiltere ve Kuzey İrlanda vatandaşları da Bulgaristan’a giriş yaparken PCR testi sunmak zorunda olmayacak ve 14 günlük karantinada da kalmayacaklar.

PCR TESTİ FİYATI VE  NEREDEN ALINACAK?

Bulgaristan’a seyahat etmek isteyenlerin bulundukları bölgelerde bulunan Devlet Hastanelerinden önce, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün Halk Bankası Ankara Kurumsal Şube’de bulunan TR70 0001 2009 4520 0005 0000 41 IBAN numaralı hesabına 110 TL test ücretini yatırdıktan sonra PCR testi yaptırabiliyor. Ancak test yapıldıktan sonra 72 saat içinde Bulgaristan’a giriş yapmak gerekiyor.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓