REKLAM

Türk askerleri ve askeri araçlar Bulgaristan'dan geçecek

 

Tatbikata katılacak 1356 personel, 214 askeri araç, 39 römork ve 128 konteyner, Bulgaristan üzerinden geçecek  FOTOĞRAF :AA 


NATO, ABD ve Barış İçin Ortaklık Ülkeleri arasında muharebeye hazır olma ve birlikte çalışabilirliğin tesisi için tasarlanan, 15 NATO üyesi ülkenin katılacağı NATO Steadfast Defender 2021 Tatbikatı ve bu tatbikat ile ilişkilendirilmiş 26 ülkeden 30 binin üzerinde personelin katıldığı Defender Europe 2021 Tatbikatı'nda görev alacak Mehmetçik, Tekirdağ'dan yola çıktı.

Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti Kara Tugayı rolünü üstlenen Çorlu'da konuşlu 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından tatbikata katılmak üzere görev alacak personelin Romanya'ya intikali bugün başladı.

Tatbikata katılacak 1356 personel, 214 askeri araç, 39 römork ve 128 konteyner, kara veya hava yolu ile Romanya'ya hareket etti.Türk kontenjanı, Ruse'ye yakın Tuna köprüsü üzerinden geçiş yapacak. Yabancı birlikler Bulgaristan "Askeri Polisi" eskortluğunda hareket edecek.

Kara yoluyla giden askeri araç konvoyu Tugay'dan yola çıktı.Bulgaristan üzerinden Romanya'ya geçecek 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı unsurları, Cincu kentinde tatbikata katılacak.       Kaynak :AA 


Bulgaristan o ülkeden askerlerini çekecek,ama önce ABD..

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓