REKLAM

İçişleri Bakanı Raşkov: Türkleri oy vermezlerse isimleri tekrar geri alacaklar deyip korkutuyorlar

İçişleri Bakanı Boyko Raşkov, Бойко Рашков в Кърджали
FOTOĞRAFLAR: haberbg.net


İçişleri Bakanı Boyko Raşkov Kırcaali ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bölgede etkin bir parti Türk seçmenleri 'bu partiye oy vermezlerse tekrar  Bulgar isimleri geri alınacak' deyip korkutuyorlar'' dedi.


''Bu propagandayı yapan siyasetçiler 40-50 yıl önceki retorik dili kullanmaları geçmişte mi, gelecekti mi yaşıyorlar diye düşündürüyor'' diye açıklama yaptı.

 ''Bölgedeki belediye başkanları seyyar sandık için seçmen listelerini TELK'dan  karar alınmadan hazırlıyorlar. Yıllardır böyle bir uygulamanın olduğunu Kırcali'deki meslektaşlarım aktarıyor. Eğer ki bu uygulamanın yasadışı olduğu fark edilirse kamuoyuna ve Merkez Seçim Komisyonu'na bilgilendireceğim '' dedi.


'' Emniyet ile Kırcaali Bölge Mahkemesi  arasındaki etkileşim genel olarak iyidir, ancak oy satın almayla bağlantılı olarak açılan davalarla ilgili olarak savcılığın etkin bir şekilde faaliyet yürütmediği belirtiliyor'' diye konuştu.
Министър Бойко Рашков,МВР, Boyko Raşkov

 

Bakan Raşkov  örnek vererek, 

  ''Açılan bir davada  gün içinde iki savcı değişiyor.  Öğleye kadar biri, diğer savcının  de öğleden sonra soruşturmayı yürütüyor. Bu tür davalar daha hızlı sonuçlanmalı ve siyasi haklara karşı  suç işlemiş bireyin ne olacağı  24 saat içinde belli olmalıdır '' şeklinde konuştu.


Video: haberbg.net




Бойко Рашков,избори,МВР Пресцентър,МВР
İçişleri Bakanı Boyko Rajkov Kırcaali Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓