REKLAM

Dulovo Belediyesi yüksek elektrik faturalarından yakındı, Kaynarca Belediyesi ise güneş enerjisiyle tasarruf sağladı

güneş enerjisi, sokak aydınlatması, led lamba, güneş enerjili lamba,
Kaynarca ilçesinde güneş enerjili sokak aydınlatması tasarruf sağladı



Silistre iline bağlı Dulovo (Akkadınlar) Belediyesi gelen yüksek elektrik faturalarından yakındı. Dulovo Belediye Başkanı Yüksel Ahmed, Kasım ve Aralık faturalarının  üç misli arttığını kaydetti. 


Belediye hastanesinin  bütçe yetersizliği nedeniyle elektriksiz kalabileceğini uyaran Belediye Başkanı Ahmed, enerji giderlerini azaltmak için gece aydınlatması sadece birkaç saatliğine  açık kalacak.


Belediyenin 2020'nin  Kasım ve Aralık  elektrik giderleri  76 bin 352 leva olurken, 2021'de aynı dönem için ödenmesi gereken fatura tutarı 227bin  407 leva. Aynı şekilde ana okulların elektrik ve yakıt masrafların arttığını işaret etti.   


KAYNARCA BELEDİYESİ YÜZDE 35 TASARRUF SAĞLADI


Silistre iline bağlı Kaynarca ilçesinde güneş enerjisiyle çalışan sokak lambaları sayesinde yüzde 35 tasarruf sağlandı. BNR'ye konuşan Kaynarca Belediye Başkanı Lüben Sivev 10 yıldır sokak aydınlatması, güneş panelli lambalarla çalıştığından yılda elektrik maliyetinden  yüzde 35 tasarruf sağladıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 milyon leva değerinde olan bir proje ile 8 yerleşim yerinde 500 dolayında güneş panelli lambalar konuşlandırıldı. Bu panellerin kurulumu için akü ve batarya bulunuyor.


İlçenin, bölgede en düşük kalkınma oranına sahip olduğunu  ve geri kalmış bir kırsal alan olarak kabul edildiğini, ancak bu proje sayesinde sokak aydınlatması için elektrik faturalarında yılda on binlerce leva tasarruf ettiğini belirten Başkan Sivev, buna rağmen yükselen elektrik fiyatları belediye bütçesini etkilediğini söylüyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓