REKLAM

Filibe-Bursa arası havayolu ulaşımı planlanıyor - Превод

havayolu, Bursa, Filibe, Adil Karaismailoğlu, Kapıkule Gümrük Kapısı, Angel Çolakov, Mustafa Dündar,
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Angel Çolakov ile görüştü



Bu hafta içinde T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Nikolay Sıbev, Kapıkule Gümrük Kapısında bir araya gelecek.


İki ülkenin bakanları arasında yapılacak görüşmede TIR geçişlerin kolaylığı olmak üzere Filibe-Bursa-Üsküp arası havayolu ulaşımın  sağlanması konuları ele alınacak.


Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Angel Çolakov, Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bozhilov ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Bursa’nın yüzyıllardır gerek Anadolu’dan gerekse Balkanlar ve özellikle de Bulgaristan’dan göçler aldığına dikkat çeken Başkan Dündar, Bursa’da yaşayan Bulgaristan göçmenlerinin sıkı bağları olduğunu belirterek,

 “Ben de fırsat buldukça Bulgaristan’a gidiyorum. Kırcaali, Omurtag ve Lofça bizim kardeş belediyelerimiz. Karşılıklı görüşmelerimiz ve tecrübe paylaşımlarımız oluyor. Bizler onların, onlar da bizlerin düzenlediği etkinliler de yer alıyor. Lofça ile bizim ortak bir yönümüz var. Dünyadaki üç tane çarşılı köprüden ikisi bizim kentlerimizde bulunuyor. Bu köprüler bizlerin kardeş olmasına vesile oldu. Plevne şehrinde de bir panoramik müze bulunuyor

Osmangazi Belediyesi olarak bizler de Bursa’ya dünyanın en büyük kubbesine sahip Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni kazandırdık. Bu ortak yön belki Plevne ile de kardeş şehir olmamıza vesile olur. İki ülke arasında oluşturulan karşılıklı ilişikleri güzel bir şekilde sürdürmek gerekiyor. Bu duygularla çalışmalar yürütüyoruz. Pandemi nedeniyle karşılıklı ziyaretlere ara vermek durumunda kaldık. Pandeminin sonlanmasıyla birlikte yeniden bu ziyaretlere başlayacağızdiye konuştu.


Güzel misafirperverliği için Başkan Dündar’a teşekkürlerini sunan Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Angel Çolakov ise, Bursa ve Osmangazi’nin binlerce Bulgaristan göçmeni vatandaşa ev sahipliği yaptığına dikkati çekti. Omurtag, Lofça ve Kırcaali Belediyeleri ile kardeş şehir olduklarını anımsatan Büyükelçi Çolakov, 

Pandemiden dolayı birçok kültürel ve tarihsel etkinliğe ara vermek durumunda kaldık. Fakat bunları tekrardan canlandırabilirsek çok memnun olacağız. Özellikle kardeş şehirler arasındaki görüşmelerin yeniden başlaması bizleri çok mutlu eder dedi.


 Bulgaristan ve Türkiye Ulaştırma Bakanları ile bir görüşmelerinin olacağını belirten Büyükelçi Çolakov, ayrıca Bursa, Filibe ve Üsküp arasında ulaşımı sağlayacak bir hava yolu kurmak istediklerini belirterek, 



Bunun görüşmesini yapacağız. Her iki ülkenin vatandaşları böylelikle daha fazla gidip gelme imkanına kavuşacaktır. Yeni bir yıla böylesine güzel bir ortamda, böylesine güzel bir görüntüyle ve böylesine güzel bir başkanla başlıyor olmak da bizim için çok güzeldiye konuştu.


 ====================================🇧🇬

Обсъжда се въздушен транспорт между Пловдив и Бурса


Тази седмица Министърът на транспорта и инфраструктурата на Р. Турция Адил Караисмаилоглу и българският министър на транспорта Николай Събев ще се срещнат в ГКПП Капъкуле.

На срещата , която ще се проведе между министрите на двете страни, ще бъдат обсъдени въпросите за осигуряване на въздушния транспорт между Пловдив-Бурса-Скопие, включително облекчаването на ТИР- трафика. 

Акцент на разговора между кметът на турската община Осман Гази - Бурса Мустафа Дюндар и посланикът на Българя в Турция Ангел Чолаков също беще за идеята да се отвори въздущен транспорт между Пловдив-Бурса-Скопие. 

По думите на посланика Чолаков двете министри на транспорта ще обсъждат подробно за авиолинията. Така гражданите на двете страни ще имат повече възможности за пътуване , а  може да привлече повече инвеститори.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓