REKLAM

Boyko Borisov GERB liderliğine tekrar seçildi

Boyko Borisov, Boyko Borissov Bulgaria, Boyko Borisov Bulgaristan, GERB lideri, GERB partisi, Boyko Borisov Bulgarian,
FOTOĞRAF: haberbg.net

Başkent Sofya'da bin 100 delegenin katıldığı kongrede, 943 oyla Boyko Borisov 4 yıllığına tekrar GERB lideri seçildi.


Mevcut yardımcılar Tomislav Donçev ve Daniel Mitov tekrar seçildiler. Parti tarafından hazırlanan bildiride, siyasi ve ekonomik istikrarsızlık ve ülke kurumları arasında etkin bir işbirliği eksikliğine dikkat çekildi ve Kiril Petkov'un hükümeti eleştirildi.


''Ben her zaman barışçıl, dengeli bir politikadan yana oldum. Bir savaş olduğunda, milyonlarca mülteciyi gördüğünüzde ve buna 'operasyon' dendiğinde kesinlikle karşı çıkıyorum. Devlet ve millet olarak kararlı olmalıyız, çünkü barış olduğunda  ulusal çıkarlardan bahsedebilirsiniz. İnsanlar öldüğünde ve milyonlarca mülteci terk ettiğinde o zaman tek çıkar vardır; o da insan hayatıdır. Avrupa'nın ve dünyanın birçok ülkesi yaptırım  uygularken ve teçhizat gönderirken, siz karşısınız, gönderilecek teçhizata karşısınız. GERB olarak bu durum bizi çileden çıkarıyor'' dedi.


Elektrik fiyatlarından hükümeti eleştiren Borisov,

''Nükleer santralde 50 levaya elektrik üretip işletmeye 600 levaya satmak spekülasyon değil de nedir. Buna devlet spekülasyonu denir. Ve yöneticiler ne kadar büyük spekülasyonlar yaptıklarını göstermiyorlar mı?'' dedi.

 

''Biz yönetiyor olsaydık işverenlere daha yüzde 2-3 oranında yardımda bulunurduk, ki fiyat farkı oluşsun'' diye sözlerine ekledi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓