REKLAM

Ukrayna hububat çeşitlerini Varna Limanı'ndan sevkiyatı yapacak

Volodimir Zelenski Kiril Petkov, Zelenski Basın Toplantısı, Ukrayna hububat,Varna Limanı, Kiril Petkov Zelenski görüşme,
Başbakan Kiril Petkov, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü



Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski,Ukrayna ve Bulgaristan'ın Ukrayna hububatının Bulgaristan'ın Varna Limanı'ndan sevkiyatı konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. 


Zelenski, Başbakan Kiril Petkov ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, hububat sevkiyatına yönelik herhangi bir takvim vermezken, Varna üzerinden Karadeniz'e gönderilecek hububat miktarı ile ilgili de detay belirtmedi.


Petkov dün Kiev'de düzenlenen ortak basın toplantısında, 

"Bulgaristan, Varna'yı hububat ve ayçiçeği için lojistik merkez olarak görmekten ve limanlarınızdan sevk edemediğiniz tüm hububatın sevkiyatını yapmaktan çok memnun olacak" diye konuştu.


ZELENSKİ TEKNİK YARDIM TALEBİNDE BULUNDU


Zelenski’nin, Petkov’dan Ukrayna’ya ait askeri ekipmanların Bulgar fabrikalarında onarılmasına yönelik bir askeri teknik yardım talebinde bulunduğu açıklandı. 

Kiril Petkov, Bulgaristan'ın savaşta  Ukrayna halkına tam desteğini dile getirdi. Petkov, demokratik dünyanın Kiev'i desteklediğini  işaret ederek, "Ukrayna kazanacak" dedi.

 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓