REKLAM

Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu'nun ''50. Sanat Yılı'' sergisi doğduğu topraklarda Tırgovişte'de sergilendi

Prof.Dr. İsmet Çavuşoğlu sergisi, Prof.Dr. İsmet Çavuşoğlu Tırgovişte, Prof.Dr. İsmet Çavuşoğlu ressam,
Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu (sağda) ve oğlu Prof. Dr. Ergin Çavuşoğlu (solda)
Akademisyen ve ressam Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun sanata adanmış 50 yılı münasebetiyle Tırgovişte (Eski Cuma)  ''Nikola Marinov'' Sanat Galerisi'nde ''50. Sanat Yılı'' sergisi dün  17.30'da açıldı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi , Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi olan  Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, Türkiye'den gelerek sergiye katıldı. İngiltere'de akademisyen ve ressam olan oğlu Prof. Dr. Ergin Çavuşoğlu da Tırgovişte'ye geldi. Sergide sanatçının 60'tan fazla eseri yer alıyor.


Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun ''50. Sanat Yılı'' sergisi Haziran sonuna kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.


Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu kimdir?


1946 yılında, Tırgovişte'ye (Eski Cuma) bağlı  Çerkovna’da (Meşe Köy) doğdu. Dupnista Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra Tırgovişte’de öğretmen olarak göreve başladı. Tırgovişte’de 1978 yılından itibaren sanatçılar tarafından organize edilen Genel Sanat Sergileri’nde yer aldı. 1980 yılında ilk solo sergisini gerçekleştiren Çavuşoğlu, ‘Bulgar Sanatçılar Birliği’ üyesidir. 

1989 yılında Jivkov rejimin uyguladığı Zorunlu Göç sırasında Türkiye’ye yerleşti.  


Çavuşoğlu, 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında Akademi’de yüksek lisansını tamamladı. Çavuşoğlu, Türkiye’de bulunan birçok farklı üniversitede dekan ve profesör olarak görev almıştır.


Türkiye, İngiltere, Almanya, İsviçre, Belçika gibi ülkelerde 80 tane solo sergi gerçekleştiren Çavuşoğlu, çeşitli ülkelerde 100’den fazla karma sergiye katılmıştır. Sayısız ödül sahibi olan sanatçının, sanatsal konularda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.”


1994'de Anadolu Üniversitesi’nden lisans diploması aldı.1997'de İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nden Yüksek  Lisans diploması aldı.

2007'de Doçent unvanı aldı ve iki yıl sonra da Kocaeli Üniversitesi , Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu.

             


2009  - 2011 - Kocaeli Üniversitesi , Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2012 – Profesör unvanı aldı ve Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'ne atandı.

2014 - Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesine Dekan olarak atandı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi , Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesidir.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓