REKLAM

Razgrad'ın Caferler köyünde şehitlik anıtı yapıldı

şehitlik anıtı, anıt açılışı, Birinci Balkan Savaşı, Birinci Dünya Savaşı, kahraman şehitler, Türk şehitleri, şehit anıtı açıldı, Razgrad, Caferler köyü Bulgaristan

Razgrad (Hezargrad) İli, Kubrat (Balpınar) İlçesinde bulunan Sevar (Caferler) köyünde 1912 – 1918 dönemlerinde  Birinci ve İkinci Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşında 43 Türk şehidin anısına  anıt yapıldı. Anıtın açılışı bugün resmi törenle yapıldı.


Sevar köyü  “Otets Paisiy-1928” Halk Kültür evi sekreteri Mehmed Kenarov, Veliko Tarnovo Devlet Arşivi'ne gönderilen mektup sayesinde bu köyden vatan uğruna hayatlarını feda eden 43 kahramanın isimlerinin teker teker araştırıldığını belirtti.  

2 metre genişliğinde ve  1.20 metre uzunluğunda olan  anıtın inşası ve montajı tamamen Halk Kültür evi tarafından karşılandı. “Otets Paisiy-1928” Halk Kültür evi sekreteri Mehmed Kenarov,


''Bugün Cesaret ve Ordu Günü'nde, Halk Kültür evi olarak, Bulgaristan'ın ulusal birleşmesi için hayatlarını feda eden atalarımıza karşı vefa borcumuzu yerine getirmekten mutlu ve gururluyum. Sevar'daki her on aileden biri babasını, oğlunu, erkek kardeşini veya kocasını kaybetti. Bu inisiyatifin hayata geçtiği için son derece gururlu ve mutluyum. Emeğe geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.
 

Anıt açılışına katılan resmi konuklar arasında Değişime Devam partisi milletvekili Marin Şişev, Kubrat Belediyesi Meclis Başkanı Hüseyin Ömerov, Razgrad Vali Yardımcısı Dragomir Zlatev yer aldı.

Şehit yakınlarına, isimlerin yazılı olduğu plaketler takdim edildi. Tören, çocukların gökyüzüne beyaz güvercinler bırakmasıyla son buldu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓