REKLAM

Bulgaristan'da 6 aylık Petkov hükümeti düştü


Bulgaristan’da Başbakan Kiril Petkov’un  6 ay önce kurduğu hükümet, mecliste gensoru önergesinin kabul edilmesiyle düştü.


Petkov hükümetinin düşürülmesi amacıyla ana muhalefetteki GERB-SDS tarafından geçen hafta meclise sunulan gensoru önergesini diğer muhalif partileri HÖH, İTN ve Vızrajdane destek verdi.


240 milletvekilinin bulunduğu mecliste gensoru önergesi oylamasına katılan 239 milletvekilinden 123’ü önergeyi kabul ederken, 116 milletvekili ise karşı oy kullandı.


GÖREVDEN ALINAN  BAŞBAKANDAN İLK AÇIKLAMALAR


Güvensizlik oyu kabul edilmesinin ardından , görevi sona eren Başbakan Kiril Petkov şöyle konuştu,


'' Sayın Peevski (HÖH), Sayın Borisov (GERB), Sayın Slavi Trifonov (İTN) ve Bayan Mitrofanova (Rusya'nın Sofya Büyükelçisi) tarafından devrilen bir hükümeti yönetmek benim için bir onurdu. Mücadelemize devam edeceğiz ve bir gün mafyasız, başarılı bir Avrupa ülkesi olan Bulgaristan'a sahip olacağız. Teşekkürler''

 


BUNDAN SONRA NE OLACAK?


Anayasaya göre, Cumhurbaşkanı tekrar seçimlerde birinci çıkan partiye hükümeti kurmakla görevlendirecek. Ancak, hükümet kurma yetkisi verilen parti, 7 gün içinde hükümet oluşturamaz ise sıradaki ikinci partiye GERB'e yetki verilecek. Eğer başarılı olmazsa, son şans olarak Cumhurbaşkanın kendi isteğiyle mecliste yer alan herhangi bir partiye hükümet kurmakla görevlendirecek.  


Bu seçenek de başarılı olmaz ise, yetki tamamen Cumhurbaşkanın elinde olup, meclisi feshedip geçici hükümeti kuruyor ve akabinde erken seçim tarihini belirliyor.


HÖH VE MİLLİYETÇİ VIZRAJDANE PARTİLERİ YAN YANA HÜKÜMETİ PROTESTO EDİYOR

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓