REKLAM

İlhan Küçük Avrupalı Liberallerin başına yeniden seçildi

ALDE Partisinin 42. Olağan Kongresi'nde tekrar eş başkanı olarak seçilen İlhan Küçük konuşma yaptı

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili İlhan Küçük, Avrupa'daki liberal partilerin oluşturduğu Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) Partisi'nin kongresinde eş başkan görevine yeniden seçildi.


ALDE Partisi, 42. Olağan Kongresi 2-4 Haziran tarihleri arasında İrlanda'nın başkenti Dublin'de yapıldı. ALDE üyesi partilerin temsilcileri, en üst karar alma organında toplanarak Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) AP üyelerinden Türk asıllı İlhan Küçük’ü ALDE'nin iki başkanından biri olarak tekrar seçti.


Küçük, yaptığı konuşmada, 60'tan fazla liberal ALDE partisinin delegelerini kendisine verilen güvenoyu nedeniyle tebrik ederek, liberallerin geleceğine ilişkin beklentileri ve Avrupa'nın yarınını şekillendirmedeki rollerini özetledi.

''Çok büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Liberal ailenin tüm bu zorluklara nasıl baş edeceği konusunda fikir sahibi olduğu gibi, aynı zamanda  tüm var gücümüzle hızlı ve zamanında harekete geçmektir. Vatandaşla el ele çalışıyoruz. Bugün sahip olduğumuz kararlılığı ve gücü bir kez daha göstermeliyiz ki, bu  da Avrupa'nın dönüm noktasıdır'' diye konuştu.

ALDE Eş başkanı İlhan Küçük, partinin izleyeceği yol haritasını üç ana hedef olarak belirledi. Küçük, ilk adımın partiyi Avrupa partileri arasında en modern ve etkili hale gelebilmesi için reform yapacağını, ikinci öncelik olarak da sadece Avrupa seçimlerinde değil, liberal ailenin bir parçası olan ulusal partilere olan desteği artırmak. Son olarak, Liberalleri zafere taşıyacak 2024 Avrupa Parlamentosu seçimlerine yönelik hazırlıklar.


ALDE Konseyi toplantısında, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ''Halkın Hizmetkârı''  partisinin liberal aileye katılmasına karar verildi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓