REKLAM

İTN partisinde yaprak dökümü: 5 milletvekili istifa ediyor



''Böyle Bir Halk Var''- İTN Parlamento Grubundan 5 milletvekili istifa ediyor. Buna dair açıklamayı geçen hafta istifasını sunan Spor Bakanı Radostin Vasilev tarafından geldi.


Görevi bırakan Spor Bakanı Radostin Vasilev ''Vasil Levski'' stadyumunda düzenlediği basın toplantısında parti lideri Slavi Trifonov'a karşı güvenini çektiğini ve onunla beraber 5 vekil istifa niyetinde olduğunu açıkladı.  

İstifayı sunan Spor Bakanı Radostin Vasilev şöyle konuştu;


''Slavi Trifonov seçmenlerin fikirleriyle hiçbir zaman ilgilenmedi, Slavi Trifonov milletvekilleriyle hiçbir zaman ilgilenmedi, onları tanımıyor. O Balabanov'u, Toşko Yordanov'u, İva Miteva, Karimanski ve beni tanıyor. Bütün bunları onun sağlık durumu ve özel karakterinden dolayı sürekli haklı çıkardım. Kendisiyle yaptığım tüm görüşmelerde, bunun maalesef bir parti projesi olmadığını, İTN'nin bir işletme projesi olduğu hissine kapıldım'' diye konuştu.



İTN partisinden  Stanislav Balabanov düzenlenen basın toplantısında istifa niyetini açıklayan milletvekillerine ''hainler'' diye nitelendirdi. 

 ''Yayındaki davranışlarıyla hain olduklarını kanıtlayan insanları gördük. Gerçek şu ki, tek bir gerçek olmadan bir sürü yalana tanık oldunuz'' diye konuştu.


“İma Takıv Narod” partisinin Parlamento Grubu Başkanı Toşko Yordanov ise görevi bırakan Spor Bakanı Radostin Vasilev ile Pleven milletvekili Hristina İvanova arasındaki telefon konuşmasının ses kaydını dinletti. Ses kaydında Vasilev, milletvekili Hristina İvanova'nın İTN partisinden istifa etmeye zorluyor.


Kiril Petkov: Mafya koalisyon ortağını kaybetti


Öte yandan Değişime Devam (PP) partisi de olağanüstü basın toplantısından Başbakan Kiril Petkov, İTN partisinde yaşanan gelişmeler üzerine ''Mafya koalisyon ortağını kaybetti'' dedi. İstifa niyetini açıkladıkları için cesur olduklarını ve mecliste çoğunluk olarak mafyaya karşı ''hayır'' sesleri yükseleceğini ifade etti.


"Bugün, mafya tarafından işgal edilen devlet ile özgür insanların Bulgaristan'ı arasındaki dönüm noktasının burada olduğu ortaya çıktı" dedi.



Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓