REKLAM

Karadayı: Barışın olması için Kuzey Makedonya'nın AB'nde olması gerekir

Mustafa Karadayı ve Delyan Peevski  FOTOĞRAF: BTA

HÖH lideri Mustafa Karadayı  mecliste yaptığı konuşmada, ''Balkanlar'da barış ve istikrarın olması için NATO ve AB gibi ortak değer ittifaklarına üye olmamız gerekiyor'' dedi.


"Birliktelik felsefesine dayanarak Balkanlar, ortak ittifaklara üye olmalıdır. Kendi aramızda duvar örmek yerine engelleri kaldırmamız gerekiyor" diye konuştu.


Şu anda bu yönde adım atmak için iyi bir şans olduğunu dile getiren Karadayı,

''Balkanlar'da bizim sorunlarımız olduğu sürece Avrupa'nın da sorunları olacaktır. Artık büyük bir adım atabiliriz. Bu adımları hedefleri bölmek için değil, AB değerlerin birleşmesi için kullanmak gerekiyor. Hükümetin son 6 ayda yapmadığı şeylere söz vermek yerine gerekli adımları atmalıydı; konuşmak yerine harekete geçmek lazım. Fransa'nın önerisini meclise sunması gerekiyordu. Bu yüzden biz HÖH olarak, uygun siyasi anda bu öneriyi meclise sunduk" şeklinde konuştu.



Kuzey Makedonya'nın Avrupa'ya entegre konusu, Başbakan Kiril Petkov'un koalisyon hükümetinin devrilmesiyle karıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Ona göre hükümet iç meselelere ayak uyduramadığı için düştü.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓