REKLAM

Sofya'nın merkezinde hatim merasimi yapıldı

Başkentteki tek cami olan Banya Başı Camisi’nin arkasındaki parkta düzenlenen merasimde, Kur'an-ı Kerim’i hatmeden 21 öğrenci sureler okudu. 


Kur'an kursuna devam eden 5-15 yaşlarındaki 59 öğrenciden 21'i Kur'an-ı Kerim’i hatmetti. 


Hatim törenine Başmüftü Mustafa Hacı, Yüksek Dini  Şurası Başkanı Vedat Ahmed, Başmüftü Yardımcıları Beyhan Mehmed ve Murat Pingov, Veliko Tırnovo Bölge Müftüsü Nutfi Nutfiev, Başmüftülük Eğitim Dairesi Başkanı Amir Feleti, Kur'an Kursları Koordinatörü Bahri İzzet,Türkiye Cumhuriyeti  Sofya Büyükelçiliği danışmanları Kemal Karahan, Günter Şenses, Hakan Başakgil, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sofya Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed yaptığı konuşmasında görev önceliği olarak asıl çocukların ve gençlerin manevi eğitimi olmaya devam edeceğini belirterek,

''Bir yıl öncesine kadar, bölgemizde 4 Kur'an kursu öğreticisi tarafından yıl boyu ve yaz olmak üzere toplam 8 tane Kuran kursları düzenleniyordu. Şu anda bu sayı 12'ye çıktı ve kurslarına 7 hoca katılıyor. 4 ila 6 yaş arası çocuklar için de özel bir kursumuz olduğunu özellikle belirtmek isterim'' dedi.
 
Başmüftü Mustafa Hacı ise çocukları, velilerini, kurs hocalarını ve Sofya Bölge Müftülüğü yönetimini çabalarından dolayı tebrik etti. 

''Bugün bizim için bayram. Böyle bir program Deliorman'da veya Rodoplar'da kolaylıkla yapılabilir, ama Allah'a hamdolsun başkentte yine böyle bir etkinlik yapılıyor. Tüm çocukların bilgi edinmeye ve ebeveynlerine saygı duymaya devam etmelerini diliyorum! Allah onlara iki cihanda mutluluk versin'' diye konuştu.


Hatim sonunda tüm çocuklara özel hediyeler ve nakit para ödülü verildi.  Tören, Başmüftünün okuduğu duayla son buldu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓