REKLAM

Kapitan Andreevo sınırında Türk plakalı kamyonda yaklaşık 100 bin paund bulundu


Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda, gümrük memurları Tük plakalı bir kamyonun soğutma ünitesinde beyan edilmemiş yaklaşık 100 bin paund buldu.


Gümrük Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre bu ayın başından bu yana dördüncü kez karşılaşılan yasadışı para transferi olduğu aktarıldı. 


İngiltere'den Bulgaristan üzerinden Irak'a seyahat eden yarı römorklu kamyon sürücüsü  42 yaşındaki  E.A. 12 Temmuz'da Kapitan Andreevo sınırına giriş yaptı.


 'Risk analizi' yöntemine göre kamyon kapsamlı gümrük denetimine alındı. Yarı römorkun soğutma ünitesinde İngiliz sterlini cinsi nakit para dolu bir çanta bulundu.


Olayla ilgili Svilengrad Savcılığı gözetiminde soruşturma yapan bir gümrük müfettişi tarafından hızlı bir soruşturma başlatıldı. 42 yaşındaki Türkiye vatandaşı sürücü E.A., Avrupa Birliği için bir dış sınır olan sınırdan geçen para birimini, yazılı olarak gümrük makamlarına beyan etme yükümlülüğünü yerine getirmemekle suçlanıyor.


Kapitan Andreevo'nun gümrük memurları, Temmuz ayının başından bu yana dört vakada, toplam 3 milyon 175 bin 184 leva eşdeğeri olan para birimine el koydu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓