REKLAM

Cumhurbaşkanı Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Radev iki günlüğüne BAE'ye gidiyor  📷 haberbg.net

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 1-2 Eylül tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın daveti üzerine resmi ziyarette bulunacak .


Ziyaret sırasında iki devlet başkanının huzurunda çeşitli sektörlerde ikili belgeler imzalanacak. Abu Dabi Ticaret Odası tarafından organize edilen ve Bulgar şirketlerin  katılımıyla bir iş forumu düzenlenmesi planlanıyor.


İkili siyasi diyaloğun en üst düzeyde ulaşması, enerji ve ekonomi alanında ikili işbirliği, Bulgaristan'da yatırım fırsatları ve Bulgar şirketlerinin katılımıyla ortak projeler için fırsatların yaratılması gibi konularda görüşmeler yapılması bekleniliyor.


Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in başkanlığında resmi heyette geçici hükümet üyeleri yer alıyor. Ekonomi Politikalarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hristo Aleksiev, Dışişleri Bakanı Nikolay Milkov, Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nikola Stoyanov, İnovasyon ve Büyüme  Bakanı Aleksandır Pulev yer alacak. İş dünyası temsilcileri de heyette yer alacak.


STRATEJİK ORTAKLIK MUHTIRASI İMZALANACAK


BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Abu Dabi'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Bulgar mevkidaşını kabul edecek. İkili görüşmelerin ardından heyetler arası görüşmelere başlanacak.

İki cumhurbaşkanının huzurunda, Bulgaristan ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında bir Stratejik Ortaklık Muhtırası imzalanacak. Anlaşmanın amacı, ekonomi, ticaret, yatırım, turizm, eğitim, dijital teknolojiler ve yapay zeka, kültür, gençlik ve spor dahil olmak üzere çok çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesini teşvik etmektir.


Birleşik Arap Emirlikleri'nin resmi haber ajansı WAM ile Bulgaristan'ın resmi  Haber Ajansı (BTA) ile haber alışverişi alanında  işbirliği anlaşması imzalayacak.

Ziyaretin ikinci gününde başkent Abu Dabi'de, Bulgaristan'ın çeşitli sektörlerden katılım sağlayacak iş insanlarına yönelik  İş Forumu düzenlenecek. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓