REKLAM

Cumhurbaşkanı Radev, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ile görüştü

Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Rumen Radev, görüştü, Büyükelçi, insan kaçakçılığı, enerji, sıvılaştırılmış gaz,

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'u makamında kabul etti.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ikili ortaklığı güçlendirerek enerji ve ekonomik krizin sonuçlarının sınırlandırılması konuları ele alındı.


Cumhurbaşkanı Radev, Türkiye'nin Bulgaristan için enerji alanında önemli bir ortak olduğuna işaret ederek, bu alandaki diyaloğu daha da genişletme niyetinde olduklarını vurguladı.


Bulgaristan'ın güneydoğu komşusu Türkiye'ye elektrik ihracatçısı olduğu ve Türkiye'nin gelecekte bölgeye alternatif enerji kaynakları sağlayabilecek yeni sıvılaştırılmış gaz terminallerinin inşa edildiği belirtildi. Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Ukrayna'daki çatışmayı yatıştırma ve savaşın bölgeye ikincil olumsuz sonuçlarını en aza indirme çabalarını  takdir etti.


GÜMRÜK KAPILARINDA GEÇİŞ SORUNU


Bulgaristan sınır kapılarında TIR geçişlerin artırılmasının sadece iki ülkenin işletmeleri ve vatandaşları için değil, aynı zamanda AB için de önemli olduğu konusunda hemfikir oldukları aktarıldı. Cumhurbaşkanı toplantıda yaptığı konuşmada, Bulgar kurumlarının bu konunun öneminin tamamen farkında olduğunu ve sorunu çözmek için harekete geçtiklerini vurguladı. 


Ayrıca görüşmede sınır ötesi suç ve yasa dışı insan kaçakçılığına karşı ortak mücadele ele alındı. Avrupa'ya yönelik göç baskısında artış olduğu ve organize suç ve insan kaçakçılığının yasa dışı kanallarını aşmak için iki ülkenin kurumları arasında daha iyi koordinasyon, deneyim ve bilgi paylaşımına ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓