REKLAM

Demokratik Bulgaristan partisi seçim kaydını yaptırdı

Demokratik Bulgaristan partisi ,seçim kaydı,  Merkez Seçim Komisyonu, Bulgaristan seçim, Nadejda Yordanova,

Demokratik Bulgaristan partisi (DB), 2 Ekim'de yapılacak erken genel seçimler için Merkez Seçim Komisyonu'na (CİK) kayıt belgelerini sundu.


Demokratik Bulgaristan temsilcileri, eski Adalet Bakanı Nadejda Yordanova önderliğinde kayıt belgelerini ve 8888 imzayı komisyona sundu.


Kayıt sonrası basın mensupların sorularına yanıtlayan Nadejda Yordanova, Değişime Devam (PP) partisiyle koalisyon önerisini ilettiklerini eğer bu yönde karar almaları durumunda bu 27 Ağustos'a kadar seçim komisyonuna iletilme şansı bulunduğunu söyledi. Eski Adalet Bakanı Nadejda Yordanova,

''Bulgaristan'ın 2020'deki statüko tarafından yönetilmemesi gerektiğini açıkça belirten protestocuları temsil edecek büyük bir birliğe ihtiyacı var. Bunu yapmakla vatandaşa borçluyuz. Şu anda ayrı kayıt için başvuruyor olmamız, halihazırda PP'den net bir cevap beklediğimiz anlamına geliyor'' dedi.

 

Yordanova, sunulan sekizli imza sayısı ile ilgili bir anlam taşıyor mu sorusu üzerine, 8 sayısının bir denge, istikrar sembolü olduğu yorumunu yaptı. 


''Bulgaristan'da siyasette ve sürdürülebilir yönetimde akli denge olması gerektiğine dair vizyonumuzun ve arzumuzun bir ifadesidir'' diye ekledi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓