REKLAM

''Gerekirse Gazprom ile müzakereleri yeniden başlatmaya hazırız''


Geçici hükümetin Enerji Bakanı Rosen Hristov, Bakanlar Kurulu binasında düzenlediği  basın toplantısında yaptığı konuşmada, gerektiği durumda Gazprom ile  müzakereleri yeniden başlatmaya hazır olduklarını söyledi.


''Defalarca belirttiğim gibi, şu anda olası tüm gaz tedarik kanallarını analiz ediyoruz. Gazprom hala masada olan olası kanallardan biri" dedi.


Bakan Hristov, Gazprom ile müzakerelerin şu anda geçici hükümet için bir öncelik olmadığını, kabinenin diğer tedarikçiler aracılığıyla gaz miktarlarını güvence altına almaya çalıştığını kaydetti.   "Gazprom"un masada son seçeneği olarak gördüklerini, şimdilik önceliğin LNG, Azerbaycan gazı ve diğer alternatif tedarikçilerin tedariki olduğunu da sözlerine ekledi.


HÜKÜMETTEN BULGARGAZ'A 800 MİLYON LEVA KREDİ



Bakan Hristov, bugün yapılan kabine toplantısında "Bulgargaz" enerji şirketine 800 milyon leva tutarında kredi verilmesinin onaylandığını duyurdu. Gaz alımı ve işletme maliyetlerini karşılanacağı açıklandı.  Enerji Bakanı, Bulgargaz'ın iflas ettiğini açıklamalarına ilişkin ,aksine şirketin kâr ettiğini ve altı ay içinde şirket 6-7 milyon leva kâr sağladığını kaydetti.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓