REKLAM

Kırcaali sakinleri çöp sorunu nedeniyle belediye önünde protesto düzenledi

Kırcaali Belediyesi, Hasan Aziz, çöp sorunu, çöp yığını, evsel atık, protesto, çöp bidonu,
Belediye binası önünde çöplerini bıraktılar 📷 BTA

Kırcaali sakinleri, belediye binası önünde protesto gösterileri yaparak, 10 gündür kentte tüm çöp konteynırlarının atıklarla dolup taşmasına ve çöplerin toplanmasından yakındı.


Sosyal mecralarda "Çöplerimizi belediyenin önüne atalım" sloganı altında örgütlenerek bu sabah saat 08:00'de yaklaşık 20 kişi çöplerini alarak belediye önünde bıraktı.


Protestoya katılanlar 10 gündür çöp konteynırlarının toplanmadığından ve sıcak havalarda oluşan çöp yığınlarının enfeksiyonların yayılmasına neden olacağı endişelerini dile getirdiler. Şehrin düzenli ve temiz olması için yüzde 100 çöp vergisi ödediklerini vurgulayan Kırcaali sakinleri, temizliğin bir an evvel başlamasını istediler.



TEMİZLİK İŞÇİLERİ BATI AVRUPA'YA KAÇTI , ANİDEN NASIL OLDUYSA ÇÖP DEPOSUNDA YANGIN ÇIKTI!


Temizlik çalışanları düşük maaş aldıklarını gerekçe göstererek işlerini bırakıp, Batı Avrupa'ya mevsimlik işlere kaçtı. Bu durumda çöp toplama şirketi işçisiz kaldı. Nasıl olduysa birkaç gün sonra, Kırcaali ilindeki tüm çöplerin bir arada toplandığı Gledka köyü yakınlarındaki çöp deposunda yangın çıktı (sebebi henüz açıklanmadı).



Depodaki yangını bahane ederek, belediyenin ihalesini kazanan ''Green Partners BKS'' çöp toplama şirketi atık taşımacılığının durduğunu açıkladı. Alev alan depo dört gün sonunda ancak söndürüldü, yayılan koku ise yakın köyleri bezdirdi. Yangın iyi kötü söndürüldü ama yine çöpler toplanmadı.


Şehirde çöp yığınlarına karşı tepkiler sosyal medyada arttı. Günlerce bulundukları sokak ve semtlerin çöp dolu bidonları ve etraflarını gösteren fotoğraflar paylaşıldı. 

çöp protestosu, çöp bidonları doldu, çöpler toplanmadı,
 Sıcak havalarda oluşan çöp yığınlarının enfeksiyonların yayılmasından endişeleniyorlar


BELEDİYENİN ÇATI KATINDAN PROTESTOYU İZLEYEN BELEDİYE BAŞKANI NE DEDİ?


Belediye Başkanı Hasan Azis ve çöp toplama şirketinden Petır Peşev, şehir sakinlerinin memnuniyetsizliği üzerine basına açıklamalarda bulunarak, çöp sorunuyla baş etmek için bir kriz takvimi oluşturulduğunu söylediler. Şehir 17 Ağustos Çarşamba gününe kadar, köyler ise 22 Ağustos Pazartesi gününe kadar temizlenecek. Şirket yetkilisi Petır Peşev,

''İnsanlar bir gelişme olduğunu kendi gözleriyle görebiliyorlar. Ancak yangın sürerken çöpler taşınamazdı. Yaz aylarında Kırcaali'de önemli ölçüde daha fazla insan oluyor, bu yüzden de çöp konteynırları çabuk doluyor'' dedi.

Belediye Başkanı Hasan Aziz, şirketin kararlaştırdığı  sürelere uyup uymadığını takip edeceğini açıkladı. Başkan Aziz, evsel atıklarla birlikte atılması yasak olan mobilya, elektrikli ev aletleri ve inşaat malzemeleri olduğu için vatandaşları çöplerini atarken daha sorumlu olmaya çağırdı. İnsanları zor durumda bırakmamak için hem Cumartesi hem de Pazar günleri bu atıkların ücretsiz olarak çöp deposuna atılabileceği günler olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Hasan Aziz ayrıca çok sayıda ticari şirketlerin de atıklarını düzensiz bir şekilde evsel atık kutularına attıklarını belirtti. Belediye yönetimi, bu uygulamanın durdurulması için mektuplar gönderdi ve gelecek haftadan itibaren yaptırım da uygulayarak teftişlere başlanacağını kaydetti. Belediye başkanı, protestoda parti üyelerinin bulunması nedeniyle protestoya siyasi müdahale şüphesini dile getirdi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓