REKLAM

Kubrat Belediyesi su zammını mahkeme nezdinde itirazda bulundu


 Razgrad iline bağlı Kubrat (Balpınar) Belediye Başkanı Alkın Nebi, bölgede su fiyatlarına gelen zam kararına karşı çıktı.


Belediye Başkanı Alkın Nebi, Enerji ve Su Düzenleme Komisyonu'nun (KEVR) zam kararına karşı Sofya İdare Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Ağustos ayının başından itibaren, Razgrad'daki "Tuna- Su Tedarik'' abonelerinin metreküp başına 1,67  leva zam ile 5,30 leva ödemesi gerekecek. Alkin Nebi,


''Yapmış olduğum itiraz talebim doğrultusunda, Sofya İdari Mahkemesinin KEVR'nin kararını idari-usul kurallarının ağır ihlali nedeniyle hükümsüz kılmasını bekliyorum. Bu karar, Devlet Su ve Kanalizasyon Dairesi (ViK) üyelerinin yetki ve iradesini hiçe saymıştır'' dedi


Belediye başkanına göre, KEVR'nin yeni su fiyatı, ülkedeki sosyo-ekonomik durum ve hanelerin bu maliyeti karşılama durumu dikkate alınmadan kabul edildi.


"Su fiyatlarındaki artışın hane halkının mali durumunu kötüleştireceğine inanıyorum. Aynı zamanda su fiyatındaki artışa karşın, kalitesi çok düşük" diyerek sözlerini sürdürdü.


Razgrad'da da bu hafta içinde su fiyatına gelen zam kararına karşı hoşnutsuzluk vardı. Kent sakinleri Bölge Savcılığın harekete geçerek, düzenleyici kurumun - KEVR'nin kararını durdurması talebiyle imza kampanyası başlatmıştı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓