REKLAM

Задържаха български гражданин в Едирне,заподозрян за пропаганда на ДАЕШ



Задържан е заподозрян български гражданин, за когото се твърди, че се е опитал да предизвика страх и паника сред обществото, като е написал надписи на арабски и персийски език по вратите на някои къщи и работни места в Едирне (Одрин).



Според получената информация от екипите на Отдела за борба с тероризма към Областната полицейска дирекция на Едирне, българският гражданин се е опитал да предизвика страх и паника сред обществото в града, като е окачил надписи с думите „Хамас“, „Талибани“ и „Ислямски джихад“ на вратите на домове и работни места в различен период от време.


ЗАДЪРЖАН НА ВЛИЗАНЕ ПРЕЗ ГРАНИЧНИЯ ПУНКТ КАПЪКУЛЕ


Заподозреният  с инициалите Х.П.M., след като е установен от полицията, магистратите са издали заповед за арест и е с повдигнато обвинение за извършено престъпление ''Пропаганда на терористичната организация ДАЕШ''.  Лицето е задържан на влизане през граничния пункт Капъкуле,съобщава Анадолска агенция.


При обиска на заподозрения са иззети хартийки с надписи "Хамас" и "Джихад" на арабски и български език. Разследването по случая продължава.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓