REKLAM

Çankırı Karatekin Üniversitesi Bulgar Bilimler Akademisi ile işbirliği yapacak

🔺Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Harun Çiftçi ve Doç. Tatyana Kutsarova

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden (ÇAKÜ) Rektör Prof. Harun Çiftçi başkanlığında bir heyet, Bulgaristan Bilimler Akademisi'ne (BAN) bağlı Elektronik Enstitüsü'nün laboratuvarlarını ziyaret ederek, Bulgar araştırmacıların en son bilimsel başarıları hakkında bilgi aldı.


BAN'ın Elektronik Enstitüsü Müdürü Doç. Tatyana Kutsarova kurumun faaliyetlerini ve bilimsel kadrosunu tanıttı.




 Elektronik Enstitüsü'nden bilim insanların çalıştıkları şu alanlar üzerinde işbirliği olanakları ele alındı; yeni malzemeler ve kaplamalar, malzeme bilimi alanındaki bilimsel teknolojiler, elektron ışını teknolojileri, atmosferin uzaktan algılanması ve doğrusal olmayan optiğin uygulanması, endüstriyel uygulamalar ve biyotıp ve çevre.
 

📷 Bulgar Bilimler Akademisi (BAN)

Geçen yıl Elektronik Enstitüsü tarafından toplam beş patent ve faydalı model tescil edildi, yedi tane daha tescil aşamasında. Enstitüde beş doktora programında öğrencileri eğitiyor ve diğer ülkelerden genç bilim insanların da bu programlara ilgisi büyük.

BAN'ın "Enerji Kaynakları ve Enerji Verimliliği" bölümün Bilimsel Sekreteri Prof. Sevdalina Dimitrova, Akademi'deki bilimsel birimlerin faaliyetlerini ve Türkiye'den doktora öğrencilerin kabulü ve eğitim olanaklarını tanıttı.


Çankırı Karatekin Üniversitesi, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden  ve Amerika Birleşik Devletleri'nden 4 bin genç olmak üzere 22 bin öğrenci yetiştirmektedir.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓