REKLAM

Sınırı inceleyen İçişleri Bakanı: Artan göç baskısında Türkiye'nin yardımına güveniyoruz

Bulgaristan-Türkiye sınırı, göç baskısı, denetleme, inceleme, tel örgü, Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı, Savunma Bakanı,
Sabah saatlerinde iki bakan ve Genelkurmay Başkanı sınırı inceledi  📷 Mira Bezus BTA

İçişleri  Bakanı İvan Demerciev ve Savunma Bakanı Dimitır Stoyanov bu sabah Bulgaristan-Türkiye sınırında incelemelerde bulundu .


Son günlerde, sınırda alınan tedbirle göçmen baskısı yarı yarıya azaldığına dikkat çeken İçişleri Bakanı İvan Demerciev

''Türkiye ile temaslarımızı artırdık ve bugün saat 14.00'de iki ülkenin İçişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde görüşmelerin yapılması bekleniliyor. Türkiye sınırında çok sayıda göçmen toplanıyor, dolayısıyla Türk tarafın tedbirlerini güçlendirmesi noktasında yardımına çok güveniyoruz. Türkiye şu anda Afganistan ve Suriye sınırlarında artan baskıdan dolayı çok ciddi bir şekilde koruyor'' dedi.


İçişleri Bakanlığı'nda başlatılan iç denetimlerde insan kaçakçılığına karışan güvenlik güçlerini tespit edildiğini ve yakın zamanda cezai takibat işlemlerin başlatılacağını söyledi.  

''DANS'tan, iç denetim biriminden ve diğer tüm güvenlik kurumlarından polis memurlarının insan kaçakçılığına karıştıklarına dair veriler topladık. Sınır Polisi Müdürlüğü'nde personel değişikliğine gidilecek ve suça karışan personele yönelik cezai takibat başlayacak'' dedi.



SINIRDA TOPLAMDA 500 ASKER KONUŞLANACAK


Savunma Bakanı Dimitır Stoyanov, ülkenin dört bir yanından gönderilen 350'den fazla askeri personel şu anda Bulgaristan-Türkiye sınırının korunmasına yardım ettiğini bu hafta içinde askeri personel sayısının 500'ün üzerinde çıkacağını aktardı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓