REKLAM

Dört şehirde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 12 kişi gözaltına alındı

Plovdiv'de adli makamlar operasyon hakkında bilgi verdi 📷 İrina Şopova, BTA

Plovdiv, Harmanli, Haskovo ve Sredets şehirlerinde yapılan eş zamanlı göçmen kaçakçılığı operasyonu kapsamında 12 kişi gözaltına alındı.


Konuyla ilgili basın toplantısında konuşan Plovdiv istinaf savcı yardımcısı Rumen Popov, kaçakların geçişini organize eden 30 yaşındaki Suriye uyruklu bir kişinin de gözaltına alınanlar arasında olduğunu duyurdu.  Bu kişinin Plovdiv'de ikamet ettiği ve oturma iznine sahip olum özel bir şirkette çalıştığı ortaya çıktı. Plovdiv'de altı ev arandı, çok sayıda taşınabilir bellek, bilgisayar dökümanları, liste ve paraya el konuldu.



İlk belirlemelere göre yakalananların, Burgaz'daki iki polisin hayatını kaybettiği trajik kazayla ilişkili oldukları açıklandı. Burgaz iline bağlı Sredets kasabasında arama yapılan evlerden birinde ve yakınındaki bir koruda 22 yabancı bulundu. Gözaltına alınanlardan üçü yabancı, geri kalanlar ise Bulgaristan vatandaşı.


İSTANBUL'DAN BULGARİSTAN'A YASA DIŞI İNSAN KAÇAKÇILIĞI


Plovdiv Bölge Savcılığı'ndan Dimitır Pehlivanov, Suriyeli organizatörün İstanbul'da sürekli iki kişiyle irtibatlı olduğu ve Türkiye'den Bulgaristan'a yasa dışı yollardan geçmek isteyen yabancılar bir araya gelince onunla iletişime geçtiklerini söyledi. Organizatör bu durumda gözaltında bulunan Bulgaristan vatandaşlarıyla irtibata geçip araç ve şoför sağladığı anlaşıldı. Savcı Pehlivanov,  genellikle yabancı uyruklu sürücüler seçtiklerini, istisna olarak da  Bulgaristan vatandaşları kullanıldığını açıkladı.


Suriyeli organizatörün, göçmen başı  havale yoluyla yaklaşık 3 bin avro ödendiği, ardından bunları yardım ve yataklık edenlere paylaştığı ifade edildi. İşlenen suç için 1 yıldan 6 yıla kadar hapis ve 5 bin ile 20 bin levaya kadar adli para cezası öngörülmekte.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓