REKLAM

48.Halk meclisinin açılış oturumuna Rusya Büyükelçisi davet edilmeyecek


 240 üyeli 48. Halk meclisinin ilk oturumu 19 Ekim’de  saat 09.00'da yapılacak.


Açılış oturumuna Rusya Büyükelçisi Elonora Mitrofanova ve Belarus Büyükelçisi Nikita Leşukov davet edilmeyecek. Mecliste yer alacak olan sağ merkez Demokratik Bulgaristan partisi önerisiyle diğer siyasi güçlerle yapılan istişare toplantısında  salt çoğunlukla böyle bir karar alındı.


Davet edilmemesinden yana başta Demokratik Bulgaristan, Değişime Devam, GERB ve HÖH partileri destek verdi. Milliyetçi ve Rusya yanlısı Yeniden Doğuş ve Bulgar Sosyalist Partisi karşı çıktı. En küçük ve Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in gölgesinde kurulan Bulgar Yükselişi partisi Avrupa'dan yana tavır almamız lazım görüşünü paylaşarak destek verdi.


SİYASETÇİLERDEN GELEN AÇIKLAMALAR 


Öneriye destek veren HÖH partisinden milletvekili Hamid Hamid,

"Rusya Büyükelçisinin parlamentomuzun açılış oturumunda yeri yok" açıklamasını yaptı. 


Bulgar Sosyalist Partisinden Georgi Svilenski, 

"Partimizin fikrini söyledik, devlet protokolüne uyulması ve Bayan Mitrofanova da dahil olmak üzere tüm büyükelçilerin hazır bulunması gerektiğidir" dedi.


Öneriyi sunan Demokratik Bulgaristan partisi milletvekili ve eski Adalet Bakanı Nadejda Yordanova,

"Rusya, komşusuna saldıran bir ülkedir. Bulgaristan bu eylemi şiddetle kınıyor. Bu durumda Bulgaristan onurlu davranacak ve tavrını açıkça belirtecektir" diye konuştu.


GERB partisinden Desislava Atanasova, nihayetinde Avrupa-Atlantik çoğunluğu galip geldiğini ve meclis genel sekreterliğinin davet mektuplarını siyasi güçlerin görüşlerine dikkate alarak yapması gerektiğini aktardı. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓