REKLAM

Cumhurbaşkanlığı sitesine siber saldırı

➨ Cumhurbaşkanlığı resmi sitesine siber saldırı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesine siber saldırı yapıldığına ilişkin bilgi paylaşan Basın Merkezi, herhangi veriye erişemediklerine ancak kurumun sitesini çalışmaz hale getirmeye çalıştıkları açıklandı.


Resmi olarak açıklanmasa da, Rus Hacker Grubu Killnet'in “dağıtılmış hizmet reddi” (DDoS) olarak bilinen bir siber saldırı tekniğinin kullandıkları iddia ediliyor. Saldırının etkisini azaltmak için önlemler alındığı, hiçbir veriye erişemedikleri, sadece siteye erişimi zorlaştırdıkları belirtildi.


Sofya Şehir Savcılığı, medyada yer alan hacker saldırısı haberleriyle ilgili olarak resen soruşturma başlattı. Sofya Şehir Savcılığından nöbetçi bir savcı, İçişleri Bakanlığı "Organize Suçlarla Mücadele" Müdürlüğüne ve Devlet Ulusal Güvenlik Ajansına (DANS) mevcut bilgilere dayanarak derhal araştırılması talimatı verdi. 


İTALYAN ASKERİ BİRLİĞİ BULGARİSTAN'A KONUŞLANACAK


Öte yandan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in 17 Ekim'de NATO'nun çok uluslu muharebe grubu çerçevesinde, Sliven şehri yakınlarındaki Novo Selo poligonunda 800 kadar İtalyan askerinin konuşlandıracak olmasından dolayı askeri birliği karşılama törenine katılacak.


Askeri birliğin karşılama törenine Savunma Bakanı Dimitır Stoyanov, Genelkurmay Başkanı Emil Eftimov, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile Genelkurmay Başkanı Oramiral Giuseppe Cavo Dragone katılacak.


Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Avrupa Müttefik Kuvvetler Başkomutanı General Christopher Cavoli ile de görüşecek.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓