REKLAM

Ermenistan Cumhurbaşkanı Haçaturyan, üç günlük Bulgaristan ziyaretinde bulunuyor


Bulgaristan'a üç günlük resmi ziyarette bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Vaagn Haçaturyan, Bulgar mevkidaşı Rumen Radev Aleksandır Nevski meydanında törenle ve 21 pare top atışıyla karşıladı.


Bulgaristan ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 30. yıldönümü nedeniyle Rumen Radev tarafından davet edildi. Ermenistan -Bulgaristan Ticaret ve Ekonomik Odası’nın kurulmasına ilişkin protokol imzalandı. Bulgaristan ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümü ile ilgili ortak bir bildiri imzalandı.



Ermenistan Cumhurbaşkanı Haçaturyan, Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. İki ülke cumhurbaşkanları basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Rumen Radev,

''Dostluğumuz, uluslararası ilişkilerde zorlu olayların yaşandığı zamanlarda gerçek bir varlıktır ve halklarımızın arzusunun rehberliğinde, zamana direnen bu dostluk ve işbirliği ilişkilerini derinleştirmek zorundayız'' dedi.


Diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümüne ilişkin ise,

''İkili ilişkileri gözden geçirdik ve ülkelerimiz arasında var olan muazzam potansiyeli geliştirmek için çok daha fazlasını yapabileceğimize ve yapmamız gerektiğine ikna olduk. Bu, ticaret, ekonomi, yatırım, ulaşım, bilim, eğitim ve kültür alanlarında daha da güçlü işbirliği anlamına geliyor'' diye konuştu.

Bulgaristan ziyareti kapsamında Geçi hükümetin Başbakanı Gılıb Donev, Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova ve Filibe Belediye Başkanı Zdravko Dimitrov ile görüşmeler yapacak. Haçaturyan,  ikinci gününde Sofya Üniversitesi St. Kliment Ohridski'de bir konuşma yapacak.


Ziyaretin son gününde Ermeni cemaatinin temsilcileriyle de bir araya gelecek.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓