REKLAM

Razgrad'da 25.Uluslararası Lütfi Ahmedov güreş turnuvası düzenlendi

🔺 Altın kemerin sahibi Lütfi Ahmedov Güreş Kulübü üyesi Seyko Kalinov oldu

Dünyaca ünlü Razgradlı güreşçi  rahmetli Lütfi Ahmedov'un anısına düzenlenen 25. Uluslararası Güreş Turnuvasına 100’ü aşkın genç güreşçi katıldı.


Güreş turnuvasına Bulgaristan, Türkiye, Moldova ve Ukrayna'dan takımlar katıldı. Bu yılki altın kemerin sahibi Lütfi Ahmedov Güreş Kulübü üyesi Seyko Kalinov oldu. Gorna Oryahovitsa'dan katılan Nikola Stoyanov en teknik yarışmacı seçildi. En başarılı yarışmacı ödülünü Glodjevo'dan Berk Hacıömerov'a giderken, uluslararası en iyi teknik yarışmacı Moldova'dan Egor Markov'a verildi.


Takım sıralamasında ev sahibi Lütfi Ahmedov Güreş Kulübü  ilk sırada tamamlarken, Sliven'deki güreş kulübünden sporcular ikinci, Tırgovişte Olimpiyets kulübünün sporcuları ise üçüncülük kupasını aldı. Farklı kategorilerde tüm şampiyonlara madalyalar takdim edildi.

Mindere çıkanlar arasında 9 yaşında üç kız da boy gösterdi. Bursa'dan katılan rahmetli Lütfi Ahmedov'un torununun torunu Ela Şen, Razgrad'daki güreş kulübünden Magdalena Stoyçeva ve Fevziye Niyazi turnuvanın sonunda altın madalya aldılar. Turnuvanın resmi konukları arasında olimpiyat şampiyonu Hasan İsaev, Deliorman'ın çevre illerinden gelen diğer sporcular da vardı. Lütfi Ahmedov Güreş Kulübü adına, Hasan İsaev'e gelecek ay güreşte 70. yıldönümünü kutlayacak olması hasebiyle plaket takdim edildi.

Güreş kulübün müdürü Remzi Osman, aynı kulübün yarışmacıları Fatme Şaban ve Melisa Yaradan'a bu yıl elde ettikleri başarılardan dolayı takdirname ve para ödülü takdim etti.


Güreşçi Lütfi Ahmedov Kimdir?


1930 yılında Razgrad'ın  Ayvaaltı (Podayva) köyünde dünyaya geldi. Avrupa ve Dünya şampiyonu oldu. 1959 senesinde Bulgaristan’da Yılın Sporcusu seçildi. 1997 yılında vefat etti.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓