REKLAM

Başkent Sofya Orta Avrupa Girişimi Dışişleri Bakanları Zirvesine ev sahipliği yapacak



Dokuzu AB üyesi olmak üzere toplam 17 üyeli Orta Avrupa Girişimi (ICE) Dışişleri Bakanları Zirvesi 6-7 Kasım tarihleri arasında dönem başkanı olduğu Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılacak.


Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,  zirvenin onur konuğu Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Genel Sekreteri Mathias Cormann olacak. Dünya Sağlık Örgütü Temsilcileri yanı sıra Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Adriyatik-İyon Girişimi temsilcileri katılım sağlayacak.



6 Kasım'da geçici Dışişleri Bakanı Nikolay Milkov,  Ulusal Tarih Müzesi'nde 17 üyeli Orta Avrupa Girişimi (ICE) Dışişleri Bakanları onuruna vereceği akşam yemeğine ev sahipliği yapacak. 7 Kasım'da Sofya'daki Boyana Rezidansı'nda düzenlenecek 17 ülkenin Dışişleri Bakanların katılımıyla  Orta Avrupa Girişimi (ICE) Dışişleri Bakanları Zirvesi kapsamında Covid-19 salgını ve Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın ekonomik ve sosyal sonuçları , üye ülkelerin ulaşım bağlantılarının, gençliğin ve yerel kalkınmanın iyileştirilmesine yönelik adımlar ele alınacak.


Orta Avrupa Girişimi (ICE), AB üyesi dokuz ülkeden; Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, İtalya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Macaristan ve AB üyesi olmayan Arnavutluk, Belarus, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Moldova, Karadağ, Sırbistan ve Ukrayna’nın katılımı ile oluşmaktadır.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓