REKLAM

Levent Göktaş'ın Türkiye'ye iade duruşması avukatları katılmadığı için ertelendi


Bulgaristan'da Haskovo Bölge Mahkemesi, kırmızı bültenle aranan ve Bulgaristan'da yakalanan Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı Mustafa Levent Göktaş'ın bugünkü Türkiye'ye iade duruşması, üç avukatı da katılmadığı için 28 Kasım'a ertelendi. 


Svilengrad'dan avukatı İvan İvanov, mahkeme heyetine 24-30 Kasım tarihleri ​​arasında hastalık izninde olduğu için davaya katılamayacağına dair bir yazı gönderdi. Haskovo'dan avukat Anton Popov ise acil aile işleri nedeniyle 24 ve 25 Kasım tarihlerinde izinli olduğu için katılamadı. Üçüncü avukatı Sofya'dan Anna Popova ise  önceki ve bugünkü duruşmalara katılmadı. 


Öte yandan , davanın savcısı Nikolay Trendafilov, yargılamanın yasal süre içinde tamamlanması için yedek bir avukatın atanmasında ısrar etti. Talebi, 3 üyeli mahkeme heyetinin başkanı olan yargıç Milena Peteva tarafından kabul edildi. Yargıç Peteva, avukat Anna Popova'nın 5 Ekim'deki önceki duruşmadan sonra kendisine bildirilmiş olmasına rağmen, bugün sebepsiz yere gelmediğini kabul etti. Yargıç, avukata yasanın öngördüğü en yüksek miktar olan 1.000 leva para cezası kesti. Avukat Popova'nın söz konusu cezayı 7 gün içinde Filibe İstinaf Mahkemesinde itiraz etme hakkı bulunduğu hatırlatıldı. 


Levent Göktaş, eylül ayında Svilengrad kentinde yakalanmıştı. Türkiye'ye iadesi istenilen Göktaş, 14 Kasım'da yapılan bir önceki duruşmada sağlık durumundan dolayı şikayette bulunmuş, mahkeme çıkışında kalp krizi geçirmişti.


Hasköy Bölge Mahkemesi, 21 Kasım'da Göktaş'ın sağlık sorunlarını göz önünde bulundurarak sanığın kimlik belgelerine el konularak ve yurt dışına çıkma yasağı getirerek, ev hapsi talebini kabul etmişti. 


Levent Göktaş, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun suikastından sorumlu tutuluyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓