REKLAM

Değişime Devam partisinin Başbakan adayı Nikolay Denkov azınlık hükümet öneriyor

Değişime Devam partisinin Başbakan adayı Nikolay Denkov destek arayışında 📷 BTA

GERB partisinin hükümet kurma girişimi başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Anayasal prosedür olarak, yetki bundan sonra mecliste ikinci büyük parlamento grubunu oluşturan Değişime Devam partisine verilecek.


Değişime Devam (PP) partisinin Başbakan adayı eski Eğitim Bakanı Nikolay Denkov azınlık hükümet öneriyor. Nikolay Denkov, hükmet kurmak için geri kalan partilerle istişare toplantılarını başlattı. Bugünkü toplantıya GERB-SDS, HÖH, Bulgar Sosyalist Partisi (BSP), Demokratik Bulgaristan ve Bulgar Yükselişi partileri katılım sağlasa da, kısa bir süre sonra GERB ve HÖH temsilcileri toplantıyı terk etti.


GERB ve Yeniden Doğuş (Vızrajdane) partileri destek vermeyeceklerini beyan ederken, BSP ve HÖH şimdilik parti politikalarında ayrışarak, ''kırmızı çizgi'' şartı koşuyor. Özellikle de yeni seçim kanununda kabul edilen kağıt oylamanın yanı sıra Ukrayna'ya yapılacak askeri yardım kararı, eski koalisyon ortakları PP ile BSP'yi ayrıştırdı. 


Hemen hemen benzer siyaset güden Demokratik Bulgaristan desteğini sürdürüyor. En küçük ve tüm girişimlerde kilit konumunda olan Bulgar Yükselişi partisi olası hükümetin öncelikleri konusunda kapıyı aralık bırakarak tekrar görüşme talebinde bulundu.


240 üyeli parlamentoda 53 sandalye sahibi Değişme Devam partisi de başarısız olması durumunda cumhurbaşkanı, diğer partilerden herhangi birini seçerek üçüncü ve son kez hükümet kurma görevi verecek.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓