REKLAM

Şumen'de kapalı Yarı Olimpik yüzme havuzu yapılacak

yüzme havuzu, Yarı Olimpik, sutopu, havuz,proje,
🔺 Şumen'de kapalı Yarı Olimpik yüzme havuzu yapılacak. Biri küçük çocuklar içim olacak

Şumen'de (Şumnu) yeni bir kapalı Yarı Olimpik yüzme havuzu projesi, Belediye Başkanı Lübomir Hristov, yardımcıları, sporcular ve tasarım ve mimarlardan oluşan ekibin huzurunda düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.


Mevcut açık havuzunun kuzeyinde, Rişki Prohod caddesi üzerinde büyük ve küçük olmak üzere iki kapalı havuzun olacağı bir bina inşa edilmesi planlanıyor.  Büyük havuzun 33,3 metre boyunda ve 25 metrekare ölçülerinde olup, iki metre derinliğinde, sekiz kulvarlı, tüm yüzme sporlarının yapılabilmesine olanak sağlayacak nitelikte olacak. 

Sutopu ve sportif yüzme branşlarında antrenman ve yarışmalar yapılması planlanmaktadır. Yanında da 16 metre boyunda ve 12,5 metrekare boyutunda ve 0,85 ila 1,25 metre derinliğinde çocuklara yönelik bir yüzme havuzu yapılacak. Küçük çocukların yüzme eğitimi faaliyetleri için kullanılacak.


Ayrıca binanın çatısına havuzlardaki suyun ısıtılmasına yardımcı olacak güneş panelleri yerleştirilmesi ve seyirciler için 140 kişilik tribün yapılması planlanıyor. Kompleksin içinde idari, antrenörler ve tıbbi yardım için bölümler olacak. Yanında otopark da yapılacak. Belediye Başkanı Lübomir Hristov kompleksin inşası yaklaşık dokuz milyon levaya mal olacağını kaydederek,

''Sadece sporcuların değil, bazı hastalıkları nedeniyle tedavi görmesi gereken çocukların da kullanabileceği modern bir havuz sunmaya çalıştık. Kamu ihale hazırlıklarına başlıyoruz. Kendi kaynaklarımızla başlamaya karar verdik ama Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de görüşeceğiz. Önümüzdeki yılın ortasında havuzun biteceğine inanıyorum'' dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓