REKLAM

Sliven Belediyesi Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere 50 bin leva bağışladı



Sliven (İslimiye) Belediye meclis üyeleri bugünkü oturumunda, Belediye Başkanı Stefan Radev'in Türkiye'deki depremzedelere belediye tarafından mali yardım yapılması yönündeki önerisini oybirliğiyle kabul etti.



Söz konusu maddeyle ilgili müzakere sırasında iki ekleme yapıldı. Böylece meclis üyeleri, bağışlanan miktarın 50 bin leva olmasını ve yardımın Türkiye ve Suriye'deki mağdurları desteklemek için sağlanması yönünde oy kullandı. Mali yardım Bulgar Kızılhaç Örgütü'nün yardım amaçlı açılan banka hesabına aktarılacaktır. 


STARA ZAGORA BELEDİYESİ'NDEN 15 BİN LEVA BAĞIŞ


Stara Zagora (Eski Zağra) Belediye Meclisi aylık oturumu depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Belediye meclis üyeleri, Sosyal Politika daimi Komisyonu'nun Türkiye ve Suriye'deki depremlerde hayatını kaybeden ve zarar görenlerin ailelerine mali destek sağlama önerisini oybirliğiyle destekledi. Tahsis edilen mali destek 15 bin leva tutarında olup, Bulgar Kızılhaçı'nın bağış hesabı aracılığıyla sağlanacaktır.


SİLİSTRE'DE SAYGI DURUŞU 



Silistre Belediye Meclisi de aylık oturumunu depremlerde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Meclis üyeleri 10 bin leva nakdi paranın Türkiye ve Suriye'ye yapılmasını onayladı. Başlangıçta planlanan miktar 5. bin levaydı, ancak komisyonlarda yapılan görüşmelerden sonra meclis üyeleri bunu ikiye katlamaya karar verdi.


Silistre bölgesindeki diğer belediyeler de afetzedeler için para bağışında bulundu. Tutrakan Belediyesi 20.000 leva, Glavinitsa Belediyesi 10.000 , Sitovo Belediyesi 7.000 , Kaynarca Belediyesi ise 5.000 leva bağışladı.

Dulovo Belediye Başkanı Dr. Yüksel Ahmed ve ekibi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Burgaz Başkonsolosu  Senem Güzel ile yaptığı görüşme sonrasında belediye bütçesinden para bağışı yapmaya karar verdi. Miktarı belediye meclisinin oturumunda belirlenecek.


Şumen (Şumnu) Belediye Meclisi Türkiye'ye 10 bin leva bağışı oybirliğiyle onayladı. Söz konusu bağış Sofya Büyükelçiliği'nin hesabına aktarılacak.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓