REKLAM

Birçok ilde Roman mahallerinde ''oy ticareti'' operasyonu yürütülüyor

2 Nisan'da son 2 yılda 5'inci kez yapılacak genel seçime sayılı günler kala ülkenin birçok ilindeki Roman mahallerinde emniyet mensupları ''oy ticareti'' operasyonu yürütüyor.


Plovdiv'de (Filibe) bu sabahtan beri, "Şeker Mahalle" ve "Stolipinovo" Roman mahallelerinin bulunduğu Üçüncü ve Altıncı Bölge Emniyet İdaresinden memurlar, suçların ve kanun ihlallerinin önlenmesi hatta vatandaşların siyasi hakları ihlali suçları (oy ticareti) operasyonu yürütüyorlar.  Üçüncü Bölge Emniyet İdaresinden Başmüfettiş Venelin Kostov gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonun üç yönde yürütüldüğünü güvenlik, kriminal, tarfik ve ekonomik polislerin eşlik ettiğini açıkladı. Ulusal Gelir Dairesi (NAP) ve Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansı (BABH) de dahil olmak üzere diğer devlet kurumları da denetim yapıyor.


Venelin Kostov, sadece 3 saat içinde 123 motorlu araç ve 162 kişi kontrol edildiğini Kostov, Karayolu Trafik Yasası ile ilgili olarak 42 fiş kestiklerini ve 24 ceza makbuzu yazdıklarını ve bandrolsüz ürün bulundurmaktan bir kişinin gözaltına alındığını ve soruşturma açıldığını açıkladı.


Stara Zagora (Eski Zağra) bölgesinde de şimdiye kadar 180'den fazla araba ve 220'den fazla vatandaş kontrol edildi. Emniyet kemeri takmadan araç kullanmak ve cep telefonu kullanmaktan 68 fiş ve ceza kesildi.  Saat 22.00'te kadar sürecek operasyonlara, Devlet Orman Müdürlüğü memurları da kaçak odun bulundurma ve kesimine ilişkin kontroller yapıyor.



''BİR OY 150 LEVAYA ULAŞTI''

Öte yandan geçici hükümetin İçişleri Bakanı İvan Demerciev gazetecilere verdiği demecinde, bir oy fiyatının 150 levaya ulaştığına dair veriler olduğunu söyledi. Ödemelerin oylama öncesi ve sonrası olmak üzere kademeli olarak yapıldığına dair bilgiler olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Demerciev, oy ticaretinden gelen baskının seçmenlerde daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Bakan ayrıca, seçim ihlalleriyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın 48 ön yargılama işlemi başlattığını söyledi. Ona göre, sayıları önceki seçimlerle kıyaslandığında bu seferde daha fazla gözaltı olduğunu duyurdu. İçişleri Bakanı, büyük işletmelerde seçim baskısının güçlendiğine, örneğin fazla işçinin olduğu bir işletmede yöneticilerin nasıl ve kime oy kullanılacağını dayattığına dikkat çekti.


Bakana göre, her yerde günün her saatinde oy satın alma ihbarı alındığını ve önlem amaçlı ülke topraklarının daha geniş bir bölümünde gerçekleştirilebilmesi için bu hafta boyunca günlük polis operasyonları artacağını belirtti.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓