REKLAM

Silah kaçakçısı Bulgaristanlı çift sınırda yakayı ele verdi

🔺 59 adet 9mm çapında ruhsatsız tabanca ve 59 adet şarjör ele geçirildi

Edirne'de, Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan çıkış yapacak bir araçta yapılan aramada 59 tabanca ele geçirildi. Bulgaristan vatandaşı çift gözaltına alındı.


Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan'a gidecek bir araçta yüklü miktarda silah olduğunu belirledi. Çıkış yapmak için Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen aracı durduran ekipler, muhtelif yerlere gizlenmiş, 9 milimetre çapında 59 tabanca, tabancalara ait 59 şarjör ele geçirildi. 


EDİRNE'DE KALDIKLARI OTELDE GÖÇALTINA ALINDILAR


Bulgaristan vatandaşı olan Y.I.D. ve eşi N.N.D. X-ray taramasına girmemek için aracın sigortasını söküp aracının bozulduğunu iddia etti. Uluslararası silah ticareti yapan Bulgaristan vatandaşı olan Y.I.D. ve eşi N.N.D. Araçlarını sınır kapısında bırakıp Edirne'de bir otele yerleşti.


Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gelen istihbarat üzerine harekete geçti. Bulgaristan uyruklu vatandaşların aracı incelemek üzere kaldıkları otelden alınıp, lüks araç KOM ekipleri tarafından incelemeye alındı. Ekipler tarafından yapılan incelemelerde aracın muhtelif yerlerine gizlenmiş şekilde 59 adet 9mm çapında ruhsatsız tabanca ve 59 adet şarjör ele geçirildi.


Araçtaki Bulgaristan vatandaşı Y.I.D. ile eşi N.N.D. gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


Kaynak: DHA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓