REKLAM

Türkiye Cumhuriyeti'nden Kırcaali halkına mobil sağlık aracı hediyesi (VİDEO+ FOTO GALERİ)

Büyükelçi Aylin Sekizkök, mobil sağlık aracın anahtarlarını teslim etti  FOTOĞRAFLAR: haberbg.net

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TİKA'nın destekleriyle Kırcaali halkına sağlık hizmeti verecek mobil sağlık aracı hediye etti. Büyükelçi Sekizkök Kırcaali'yi ve Most köyünü ziyaret etti.


Most (Köprüllü) köyünde düzenlenen teslim töreninde, belediyenin 117 yerleşim yerinde hizmet verecek mobil sağlık aracının anahtarını Belediye Başkanı Hasan Aziz'e takdim etti.

Türkiye'den gelen sağlık uzmanları ilk muayeneleri yaptı ve bölgedeki doktorları eğitiyor


TÜRKİYE'DEN GELEN SAĞLIK GÖREVLİLERİ İLK MUAYENELERİ YAPTI


 Mobil sağlık aracı gerekli donanıma sahip olup ve tıbbi muayeneler için kullanılacak. Türkiye'den gelen sağlık görevlileri tarafından Köprüllü köyü sakinlerine ilk muayeneler yapıldı. Sağlık görevlileri, 9 Mart'da Miladinovo ( Dedeler) köyünde 10 Mart'da ise Konevo (Kara Atlar) köyünde hizmet verecek. Kırcaali Belediyesi sakinlerine yönelik insani ve nazik hediyesine bir şükran göstergesi olarak, Belediye Başkanı Hasan Aziz, Türkiye Büyükelçisine onursal altın rozet ödülü takdim edildi. Araçta yeni nesil röntgen ile kalp, ciğer, dalak, bağırsak ve diğer organların muayenesi yapılarak sonuçlarını anında bilgisayar ortamına aktarıyor.


Sağlık hizmetlerinden Kırcaali ilindeki diğer ilçeler de faydalanacak.


Muayenesi sırasında 67 yaşındaki Azize Recep'in ciğer hastalığı teşhisi konuldu



Büyükelçi Aylin Sekizkök öncesinde köydeki ana okulunda minik yavrularla sevinçli dakikalar geçirdi. Memleketi Amasya'dan getirilen elma fidanını HÖH lideri Mustafa Kardayı ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ile birlikte ekti.


Hristo Smirnenski İlköğretim Okulu'nda haftada sadece 1 saat Türkçe Ana dili öğrenimi gören 51 öğrenciyi ziyaret ederek, çocukların okumuş oldukları şiirleri dinledi. 8 Mart- Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle de köydeki Okuma Evinde kadınlarla buluştu.

Okulda Türkçe eğitimi gören öğrenciler Büyükelçi Sekizkök'e çiçekler takdim etti

Köydeki kadınlar ev yemekleri ikram etti





Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓