REKLAM

Baskı ve sindirme yoluyla rüşvet alan sınır polisi yakayı ele verdi



Blagoevgrad (Yukarı Cuma) Bölge Savcılığı,Yunanistan'a açılan Kulata Sınır Kapısı'nda görevli bir sınır polis memurun rüşvet aldığı iddiasıyla 72 saat süreliğine gözaltına alındığını, adliyeye sevk edilip mahkemece yargılanacağını duyurdu. 


28 Nisan'da Sandanski kasabasında polis memuru A.K. (40) kamu görevini yerine getirmemek için baskı ve sindirme yoluyla bir şahıstan 500 avro rüşvet talep edip aldı. Sınır polisi unvanı konumunu kullanarak, kendisinden rüşvet talep edilen kişiye, nakliye şirketlerinin faaliyetleriyle ilgili olarak Kulata sınırın kontrol noktasından geçen tırları sürekli kontrol edeceği yönünde tehdit etti.


Sınır polisi rüşveti kabul ettiği sırada gözaltına alındı. Blagoevgrad Bölge Savcılığı , polis memuruna yönelik rüşvet suçundan soruşturma açıp, nöbetçi savcı tarafından 72 saat süreliğine gözaltı kararı verildi. 


Sanık tarafından işlenen suç için yasa göre, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis, 20.000 levaya kadar para cezası ve devlet veya kamu görevine sahip olma haklardan yoksun bırakma cezaları öngörülüyor.

Pazartesi günü, ''kalıcı olarak tutuklama'' tedbiri talebiyle mahkemeye sevk edilmesi bekleniliyor. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓