REKLAM

Boyko Borisov: En istikrarlı koalisyon yönetimi büyük partiler arasında olacaktır



Seçimin galibi GERB partisi lideri Boyko Borisov, hafta sonu yapılan oylamanın ardından ilk kez basın mensupların karşısına çıktı.


GERB lideri Boyko Borisov

''Partilerin maliyeti ne olursa olsun, yeni seçimler parlamenter demokrasi için bir risk olacaktır. Bu Ulusal Meclis'in üretmesi gereken tek şey düzenli bir hükümettir. Bulgaristan seçmeni GERB'siz olmaz ama PP-DB'siz de olmaz dedi. Seçimlerden sonra bütün demokratik ülkelerde bir partinin 121'i yetmezse koalisyonlar kurulur. Ukrayna'yı destekleyenlerin, Schengen'e girmemize destek verenlerin ve Bulgaristan'ın avro bölgesine girmesini destekleyenler bizim doğal ortaklarımızdır. Meclise giren tüm partilerle müzakerelere katılacağız. En istikrarlı hükümet, büyük partiler arasında oluşacak koalisyon olacaktır'' dedi.

 

GERB-SDS, tüm tarafları kabine kurma konulu müzakerelere davet edecek, ancak politikaları yalnızca gelecekteki bir hükümete katılmayı kabul edenlerle müzakere edecek.
Diğer partilerle müzakerelere bizzat kendisinin de katılacağını söyleyen Borisov, 
''Beni bu sorularla zorladıkları için milletvekili olacağım. Kimin sorumlu olduğunu bilmek için meslektaşlarımla müzakereleri bizzat yöneteceğim'' diye açıkladı.

''Devleti bozanların bir şeyleri düzeltmeye kalkışması, yerel seçimlerin onlar için önemli olduğunu söylememesi normaldir. Düzenli bir hükümet olmadan belediyeler çalışamaz, yoksa hükümet kurarız, istikrarsızlığın sorumlusu onlar olur'' sözlerini ekledi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓