REKLAM

Bulgaristan'dan kaçak araç getiren şüphelilere yönelik Ankara merkezli 45 ilde operasyon

''Kontak'' operasyonunda zanlıların Türkiye'ye soktukları belirlenen 275 otomobile el konuldu 📷 Enes Karaaslan, AA

Bulgaristan üzerinden kaçak yollarla Türkiye'ye araç getirmek ve daha sonra satmakla suçlanan 150 şüpheli Ankara merkezli 45 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Yurda kaçak getirdikleri araçları motor ve şasi numaralarını değiştirerek satmakla suçlanan şüphelilere yönelik Ankara merkezli 45 ilde düzenlenen "Kontak" operasyonunda hakkında gözaltı kararı verilen 369 şüpheliden 150'si yakalandı.


Bulgaristan üzerinden yurda kaçak yollarla soktukları araçları veya parçalarını "change" adı verilen "hurdaya çıkmış araçların motor ve şasi numaralarının kopyalanması" yöntemiyle sattıkları belirlenen suç örgütüne yönelik Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.


150 ŞÜPHELİ YAKALANDI


Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 369 şüpheliden 150'si yakalandı. Bulgaristan vatandaşı ve suç örgütü ile bağlantılı olduğu belirlenen 484 kişi hakkında da Bulgar makamlarınca adli işlem başlatıldığı öğrenildi. Zanlıların yurda soktukları belirlenen 275 otomobile el konulurken, firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.


Muhabir: Cankut Taşdan 
Kaynak: AA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓