REKLAM

Değişime Devam- Demokratik Bulgaristan ittifakı GERB partisinin olduğu hükümete destek vermeyecek



Değişime Devam- Demokratik Bulgaristan (PP-DB) ittifakında yer alan liderler, 2 Nisan erken genel seçimin ardından ilk kez ortak açıklama yaptı.


Değişime Devam (PP) partisi eşbaşkanı Asen Vasilev, Değişime Devam- Demokratik Bulgaristan ittifakında yer alan partilerin kararı doğrultusunda, GERB partisinin olduğu hükümete destek vermeyeceklerini açıkladı. Bu seçimde ihlaller tespit ettiklerini açıklayan Asen Vasilev,

''Bu seçimde 5 kat fazla geçersiz oy olmuş. %17'sinde makineden gelen oylar ile sandık tutanakları (protokollerde) kaydedilenler arasında bir tutarsızlık var. Bu ihlaller büyük olasılıkla seçim sonucunu değiştirmeyecek, ancak bir Avrupa ülkesi olmak istiyorsak, ihlal olmadığından emin olmak çok önemli'' dedi.


Partinin diğer eşbaşkanı ve eski başbakan Kiril Petkov, ittifakın, meclise girmeye başaran diğer partilerle müzakerelere katılacaklarını, ancak  GERB partisiyle bazı konularda fikir ayrılıkları olduğunu söyledi. 2022 bütçesinin olabildiğince hızlı kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Petkov, diğer partilerle görüşülecek gıda fiyatları, avro bölgesine katılımı, Schengen gibi konular öncelikli politikalar arasında yer alacağını sıraladı.


Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar (DSB) lideri Atanas Atanasov,
''Vatandaşların yaklaşık %80'inin siyasi krizin sona ermesini ve istikrarlı bir hükümetin kurulması isteğini takdir ediyor ve anlıyoruz. Onlarla dayanışma içindeyiz ama Boyko Borisov'un emrindeki bir hükümeti destekleyemeyiz'' açıklamasını yaptı.

Boyko Borisov'un gelecekteki olağan hükümetinde Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından atanan geçici kabineden bakanları dahil etme talebiyle ilgili olarak Atanas Atanasov, ''Düzenli hükümet oluştuğunda en iyisi devlet başkanı Cumhurbaşkanlığı kurumuna geri dönsün'' açıklamasında bulundu


Evet Bulgaristan partisi lideri Hristo İvanov, hesapladıkları gibi ittifakın bu seçimde oy potansiyeline henüz erişemediklerini, bu birlikteliğe sahip olma çabası ve hedeflenen potansiyeli geliştirmek için çalışacaklarını kaydetti.
''Bundan sonra, verdiğimiz en önemli vaatlerin ve sözlerin yerine getirilmesine odaklanalım. Bulgaristan'da parlamenter cumhuriyeti ve parlamenter yönetimi yeniden kurmak ve meslektaşlarımın az önce söyledikleri tüm bu öncelikleri gerçekleştirebilecek reformlar uygulamak. Öyle bir yönetim olmalı ki, bu reformları sözle değil fiilen gerçekleştirmesi , derin ve ciddi bir adalet reformu olmadan, bu hedeflerin hiçbirine  ulaşılmayacaktır'' diye konuştu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓