REKLAM

Bulgaristan’daki ''Kan gölü'' turistlerin ilgi odağı oldu, ancak yaklaşanlara tehlike saçıyor

Kan Gölü, kırmızı göl, kırmızı renkte göl, kırmızı su,
🔺 Bulgaristan’daki ''Kan gölü'' turistlerin ilgi odağı oldu

Pazarcık iline bağlı Elşitsa köyünün yakınında bulunan gölün kırmızı rengi alması neticesinde ''Kan gölü'' olarak adlandırılan bu yer, sosyal medyada popülerlik kazanarak dikkatleri üzerine çekse de tehlike saçıyor.



Elşitsa köyü muhtarı Mitko Koçev, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gölü görmeye gelen ziyaretçileri, yaşam tehlikesi taşıdığı gerekçesiyle geri çevirdiğini belirterek,

 ''Burası turistik veya cazibe bir yer değil, yaklaşılması güvenli değil. Gölün bulunduğu arsa özel mülke ait olduğundan bölgeyi ziyaretçilere kapatamıyoruz. Yerin tehlikeli olduğunu yazan işaretler koyarak bölgeye erişimi kısıtlamaya çalışıyoruz'' dedi.


Tehlikeli olmasının nedeni, suyun kimyasal bileşiminden kaynaklanmaktadır. ''Kan gölündeki'' su, bakır, nikel, manganez ve demir dahil olmak üzere ağır metaller içerdiği tespit edildi. Barındırdığı demir ve manganez iyonları sonucu kırmızı rengi almış. 

🔺 Dronla çekilmiş görüntü

Göldeki su, yüksek derecede asidik ve toksit maddeler içeriyor. Suyun pH seviyesi son derece düşük, bu da suyun insanlar için zararlı olabilecek kadar asidik olduğunu gösteriyor. 

Gölde bulunan sülfürik asit ve diğer kimyasallar nedeniyle yaklaşanlar ve suya temas edenler ciddi yanıklara, tahrişe veya zehirlenmelere neden olabilir. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓