Cumhuriyet Başsavcısı İvan Geşev'in konvoyunda patlama meydana geldi

Uzaktan kumandalı bomba ile geçtiği güzergahta suikast girişimi düzenlendi 📷 Özgür Avrupa

Cumhuriyet Başsavcısı İvan Geşev saat 11:45'de seyahat ettiği konvoyun Sofya - Samokov yolunda Kovatsevtsi köyü civarında ilerlerken uzaktan kumandalı bombanın hedefi oldu.

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Petır Todorov, gazetecilere yaptığı açıklamada, meydana gelen patlamada yaralanan olmadığını, çok sayıda güvenlik güçlerin bölgeye intikal edildiğini söyledi. Olayla ilgili, geçici Başbakan Gılıb Donev'in yarın İçişleri Bakanı İvan Demerciev, Ulusal Koruma Dairesi (NSO), Ulusal Devlet Güvenlik Ajansı (DANS) ve diğer tüm güvenlik kurumların yetkileriyle görüşme yapacağı açıklandı. Karayolu ulaşıma kapandı, gazetecilerin bölgeye yaklaşmalarına izin verilmiyor, gelen herkesin üstü aranıyor ve kimlik kontrolü yapılıyor.


Bulgaristan Ulusal Soruşturma Dairesi Müdürü Borislav Sarafov, saldırıda Başsavcı Geşev'in öldürmek üzere hedef alındığını söyledi. SarafovBaşsavcının Sofya yönüne doğru seyahat ettiği sırada patlamanın yaşandığını ifade ederek,

''Patlama yol kenarına yerleştirilen uzaktan kumanda ile araçların hızını düşürmesi gereken bir keskin virajda yaşandı. Geşev'in bulunduğu zırhlı aracı sola kaydırdı ve ağaçlara çok sayıda şarapnel sapladı. Patlamayla birlikte 30-40 santimetre derinliğinde ve 3-4 metre çapında bir çukur oluştu. Suikast girişiminin Geşev'e yönelik olduğu aşikar. Bombanın 3 kg'lık bir TNT patlayıcısı ile yapıldı'' dedi.



Sarafov, patlamanın amacının korkutmak değil öldürmek olduğunu söyledi. Faillerin bıraktığı işaretler bulunduğunu açıkladı. Sofya Şehir Savcılığı ''terör saldırısı'' ile ilgili soruşturma yürütüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓